| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 13:59 Заглавие: петна по кинескопа на JVC AV-29TS2EN |
|
|
Здравейте ,
касае се за този модел телевизор ,проблема е: при включване се появяват розви петънца по кинескопа,след няколко секунди картината за малко изчезва и се появява отново с големи тъмнолилави играещи петна с една по ярка линия наподобяваща синусоида ,след 2-3 минути започва леко стеснение по вертикала и след 5 минути вси4ко се оправя-идеален образ ,до следващото изключване когато нещата се повтарят .Оставял съм го без захранване за повече от седмица и ефекта е същия!моля помогнете |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 14:24 Заглавие: |
|
|
Размагнитващата бобина,която е около кинескопа се управлява от така наречения термистор,който по скоро е позистор,но няма значение.Та той се състои в общия случйай от 2 хапчета едното е загряващо другото загреваемо през което се пуска тока през бобината.Целия процес е около секунда когато всичко е наред,но нищо не се вижда защото кинескопа още не е разгрял.Когато обаче загряващото хапче се пукне и по голямата част изпадне процеса може да се развива няколко минути и да виждаш точно него върху светналия екран.(леле що глупости изписах) с две думи: намери този трикрак елемент и го замени с нов. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 14:32 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Размагнитващата бобина,която е около кинескопа се управлява от така наречения термистор,който по скоро е позистор,но няма значение.Та той се състои в общия случйай от 2 хапчета едното е загряващо другото загреваемо през което се пуска тока през бобината.Целия процес е около секунда когато всичко е наред,но нищо не се вижда защото кинескопа още не е разгрял.Когато обаче загряващото хапче се пукне и по голямата част изпадне процеса може да се развива няколко минути и да виждаш точно него върху светналия екран.(леле що глупости изписах) с две думи: намери този трикрак елемент и го замени с нов. |
За да си сигурен, че наистина петната идват от неправилно действие на размагнитването, изключи размагнитващата бобина и тогава включи телевизора, ако илюминациите ги няма, то наистина е това, което казва Stoy40. А иначе съм имал подобен случай със руски кинескоп,но там петната не се изгубваха, а оставаха, и там причината си беше в самия кинескоп. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 15:04 Заглавие: |
|
|
Браво Стойчо !!!!! Тис си Бог!!!! изчезнаха и петна и све живо Радко и ти ми помогна яката ,точно тия хапчета са заминали,тичам до аптеката Благодаря ви момчета!!!!! |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 13:29 Заглавие: |
|
|
Пак изядохте хляба на някой колега  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 13:49 Заглавие: |
|
|
НЕ са! докато сменя въпросния там позитрон или как му беше името дадох късо някаде и загасна всичко живо.Вчера го взех от сервиз деее.Работи вече,ама и аз какво се захващамм с нещо дето не ми е работа,да ме пита човек,разбирам от бракоразводни дела,ама от телевизори,май само дистанционното ми е познато Мерси все пак! |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 8:36 Заглавие: |
|
|
Човек се учи докато е жив,независимо от това че е юрист.
Кой за каквото е учил. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 15:09 Заглавие: |
|
|
| Чудя се ,дали има някой подобен форум където адвокати или лекари да дават безплатни консултации на всички гости и помежду си? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
Стига де, от де да го знам,че не е колега може да е някой млад начинаещ..на тях обичам да помагам най много.  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 15:56 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Чудя се ,дали има някой подобен форум където адвокати или лекари да дават безплатни консултации на всички гости и помежду си? |
http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=pravo |
|
|
 |
|