| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 14:02 Заглавие: Сервиз за Samsung CK-7271AWB |
|
|
Не мога да вляза в сервизен режим на телевизор Samsung CK-7271AWB шаси Z68 процесор SIM-131.При мен пулта е както в тази тема
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=297419&highlight=z68
и не позволява включването на диод,за съжаление нямам и MAK,някой да се е справял с проблема. _________________ Димитър |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 14:12 Заглавие: |
|
|
Я дай малко по-подробно.
Какво имаш и какво се очаква да направиш?
Или поне как разбираш това което е написано "там", защото за мен написаното по този начин | Цитат: | MAK 2002 maxi код 1140 кнопка конт + *FACTORY* (зеленая)
кнопка LOCK *FACTORY* (желтая таблица)
| меко казано е нееднозначно.
Кой е пулта с който разполагаш? _________________ RemoteControls |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 14:23 Заглавие: |
|
|
На пулта нямам скрит бутон HIDDEN,ДУ което имам,предполагам че е оргиналното е като в атача,интегралната схема в него е SSTM-901,налага се регулиране на геометрични размери.Пулта е 3F14-00037-230 _________________ Димитър |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 14:35 Заглавие: |
|
|
С този контролер е божа работа какво има в него записано.
И въобще всичките тези приказки "тоя с тоя на късо и на дълго" са общо взето лъжа и измама. Особенно пък в случаите когато не е казано за какъв конкретно чип става дума.
Питането ми беше по-скоро свързано с това което са написали как да се разбира.
За мен не е еднозначно от въпросния код на МАК-а, кой аджеба бутон в края на краищата имат впредвид - конт(раст)+ или жълтия.
Като поразрових тук там и според това което ми е попадало в оригинален пулт, то явно става дума за "контраст +" при този код на МАК-а.
Командата обаче е много особенна и практически май не се среща в "нормалните" пултове.
Ако намериш програмируем пулт на Виза - ще ти дам код и допълнителен такъв за да се изгенерира тази команда. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 14:52 Заглавие: |
|
|
Аз го разбирам така
кнопка" конт +" извиква сервиз на зелената таблица
кнопка "Lock" извиква сервиз на жълтата таблица. _________________ Димитър |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 14:57 Заглавие: |
|
|
Вероятно е точно така, но на МАК-а тези бутони (цветните) и въпросния "конт+" са на два съседни реда и много близо позиционно. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 15:35 Заглавие: re: |
|
|
| Има ли пулт отговарящ на този код 1140 от MAK2002 ? По CONEL, PILOT .... или евентуален друг код по PILOT? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2010 15:42 Заглавие: |
|
|
Какво значи отговарящ по твоите разбирания?
При кодовете на МАК-а имат навика в някои от тях да вмъкват и сервизни команди, къде случайно, къде целенасочено.
Въпросния код принципно го дават като заместващ за една сюрия пултове на Philips и въобще не е посочен за Samsung.
При Samsung тази команда я има (като скрит бутон с надпис Factory) в поне няколко потребителски пулта.
Edit:
Я да се поправя малко.
Въпросната команда може да бъде открита на:
FRC2081 - стрелка вдясно
P1696 - там мисля, че беше обозначена като + (вляво от бутона off/menu)
RC7507 (оригинален пулт на Philips) - "+ в menu" _________________ RemoteControls |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2010 13:52 Заглавие: |
|
|
Благодаря на RC за информацията,успях да вляза в сервиз с пулт на Пилот P1696Y по следния начин,от бутоните в редицата
"menu on/off" "-" "+" "off"
се натиска "+" и се появява надписа Faktory след това се натиска бутона display означен на пулта като плюсче в екран и се появява зелената тамлица със параметрите за геометричните размери,навигацията и промените стават с бутоните за говор и канали на оргиналното ДУ,предполагам,че и от бутоните на телевизора ще стане.Запомнянето на измененията става като се излезе от сервиз по обратния път,първо се натиска бутона за display а после се натиска бутона + от редицата.
Предполагам,че жълтата таблица споменатав линка ще е за баланса. _________________ Димитър |
|
|
 |
|