|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2010 8:35 Заглавие: Търся малки хидравлични цилиндри. |
|
|
Значи, ще ми се наложи да си направя една вакуумна измервателна система с възможност за задаване на две различни абсолютни налягания. По този повод, след дълго оглеждане на всички мои играчки, стигнах до извода, че да се занимавам с хидравлика и пневматика тепърва предстои. Явно е така, след като сред играчките намерих само няколко разпределителя и един два гнусни пневматични клапана.
Понеже обемите ще са минимални, е добре и джаджките да бъдат минимални. Хубаво е да има излизат прътовете и от двете страни. Предпочитам хидравлика, защото ако ползвам буферно масло, зададената стойност ще се задържа по-дълго време. Имам един микрометричен винт за да задавам положението, но ако някой предложи втори (може и челен микрометър) ще се възползвам.
Ако цилиндрите ще се свалят от нещо, нека да бъдат с щуцерите, че после още една седмица ходя с мътен поглед, вперен в земята, да търся нещо да ми се мотае.
За контакти ЛС. Ако не отговоря до 24 часа, значи модераторите са преценили, че ги кефя, ама малко ... и по този повод преминаваме на вариант Б. демек vaklin маймунка mail точка bg.
ПП Един прецизен манометър до -1 атм (0 абсолютно) приемам с кеф. Нагоре до 1.5 абсолютно е повече от достатъно. Което значи да е с вакуумна мембрана. Абе който е виждал, знае. И който е виждал, знае и къде има изостанали.
За цилиндрите го закрихме. Вярно пневматични, но на по 10 лева бройката с доставка до моята поща в блока. Иначе, само еконт ще искат почти толкова.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320573910151&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
Ако на някой му тряба за ТНТМ...
----
Обаче манометърът си е текуща задача и си се търси... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|