Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с трансформатор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
odinra
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 16:05    Заглавие: Проблем с трансформатор Отговорете с цитат

здравейте имам следния проблем дадоха ми един уред(електропастир)
до трансформатора вси4ко е наред но на изхода му няма нищо а като замеря съпротивлениена първичната намотка пак нищо
според мен е заминал.
та въпроса ми е има ли на4ин да разбера какъв е трансформатора защото единствения надпис на него е
EI 84

Exclamation Пиши грамотно Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fender_str
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурен ли се, че това е траф, а не просто бобина? Ако е траф при всички положения трябва да има поне 3 проводника излизащи от него! Предполагам, че е бобина и срещу нея има магнит, който под въздействието на магнитното поле създадено от бабината движи плочка на която пък е закрепена шкурката.
Помисли за пренавиване, ако не можеш да се справиш сам с определянето на проблема поне постни снимки да го видим "от вътре".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Fender_str написа:
...от бабината движи плочка на която пък е закрепена шкурката......

Какви плочки, какви шкурки Smile
Става дума за пастир, овчар, чобанин ...
odinra
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

първо овчар чобанин ма друг път ползвам го за коне кадето единия струва 5 пъти колкото къщата ти.
стига по този въпрос за овчарите.
утре ще постна снимки защото е на хиподрума.
а според мен си е трансформатор. има си 2 входа и 2 изхода преди входовете има схема а на изходите е вързана лампичка за индикация и 2 куплунга кадето се включва жицата на оградата
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

odinra написа:
първо овчар чобанин ма друг път ползвам го за коне кадето единия струва 5 пъти колкото къщата ти.

Отде па знаеш колко му струва къщата Question Twisted Evil
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

odinra, не разбрах какво подскачаш Sad
Не стига, че темата ти е неграмотно оформена и се опитах на предишния на разбираем език да му обясня, че не питаш за машинка за нанасяне на паста каквато беше неговата версия ами си и нещо сърдит Rolling Eyes
На клавиатурата има буква Ч, бъди така добър да я намериш, моля.
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом е за коне то изходното напрежение е около/до 10V променливо,при други животни се изисква друго,според случая.Най обикновен траф.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно това и аз щях да добавя, че ако въпросния cowboy (пастир) дето са ти го дали не е за коне - някое скъпоструващо добиче може съвсем спокойно да вдигне петалата.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък си мисля че съвсем правилно са му го дали.Електрошоковата терапия се ползва от дълги години в психиатрията за лекуване на мания за величие...
odinra
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 05, 2010 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

извинявам се за напатката за къщата малко ми е писнало като ме види някой като съм малко мръсен и миризлив да ме сравнява с овчар (болна тема) Smile и за 4-то също се извинявам
а за пастира за коне си е той работеше но се прецака. на платката имаше едно заминало съпротивление и според аматиорското ми мнение и трафа. та затова ме интересува дали може да се разбере какъв е иначе требва да го дам да го пренавият па то по лесно да си намеря нов пастир Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети