| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
alexass13 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 19:52 Заглавие: TV Grundig mw 8240 - дефектира транзистора на ТХО |
|
|
Здравейте, имам нужда от помощ. Аз съм любител. Става въпрос за ТV Grundig MW8240-b или 4, мисля че такъв беше модела. ТВ е стар, по документи е 100 Hz, широкоекранен. На откачен т-р при ТХО 2SC5331 и закачена лампа дава около 140 В на колектор. След смяната му ТВ зарабоди нормално така около 8 часа непрекъснато.След това дефектира. Нормален високоволтов т-р без диод и ризистор вграден в него. Това се повтори отново с нов т-р, работи около 8 часа и спря. Лошото че при сприрането му никой не го е видял какво прави,дали дава някакви признаци на повреда. Съветват ме да сменя ТХО + един бял блок/?каскада ли е??/ който има връзка с ТХО. И надписа на този модул който прилича на каскада-бял на цвят
935 3FF 9261B
FOKUS1, FOKUS2, SCREEN.
По НЕТА нищо не открих за този ТВ.
Решил съм да търся ТХО но не знам как да го разчета това и дали става от друг ТВ, надписа е
1182.6044
201.680.01
ISSVEC
2
3314
P.S. ТВ е сас сръбско меню,два говорителя и много тежък-дано да е полезна тази инфо, ще съм благодарен на помоща Ви |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 20:32 Заглавие: |
|
|
На първо време си коригирай заглавието.
ТХОто което си написал го имам на склад(цената ти е на лични) и е хубаво да видиш дали не искри покрай "комините",щото това е честа болест при въпросното ТХО.
Транзистора който си сложил оригиналния ли е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 20:40 Заглавие: |
|
|
На капака на тв не пише ли CUCxxxx ?
CUC1935 DIGI100 мисля да е. Като разгледаш схемата ще разбереш кое е каскада и т.н. За ТХО -възможно да пробива, ама все пак трябва да се попремери ... +B например... И доста чаркове около този, дето пробива.. -кондензаторите в колектора например, упрвлението в базата му... |
|
|
 |
alexass13 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 21:12 Заглавие: |
|
|
Мерси за бързите съвети,сутринта ще проверя. Колега Сопот ми е далече.Аз съм от София. Може ли и подложката под т-ра да прави ядове? Тя е силиконова и малко е накъсана. На новите транзистори не съм слагал термо паста.Трябва ли да се слага паста? За транзистора не знам. Такъв беше,но ТВ е бил ремонтиран преди това.
Колега ЕМООМЕ линка който сте дали,архивите имат проблем |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 21:24 Заглавие: |
|
|
| alexass13 написа: | | Колега Сопот ми е далече.Аз съм от София. |
То за това си има куриери...
| alexass13 написа: | | Може ли и подложката под т-ра да прави ядове? Тя е силиконова и малко е накъсана. |
Може.
| alexass13 написа: | | На новите транзистори не съм слагал термо паста.Трябва ли да се слага паста? |
Не е нужно.
| alexass13 написа: | | архивите имат проблем |
| Цитат: | | Attention! This manual is multipart. Download all, before decompressing |
_________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
alexass13 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 8:12 Заглавие: |
|
|
| Да така го свалих, но има проблем с деархивирането. Тази сутрин видях шасито е CUC 1929 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 8:36 Заглавие: |
|
|
| alexass13 написа: | | но има проблем с деархивирането. |
И двата файла си се разархивират и отварят без никакви проблеми.
И тая която търсиш-и нея я има пак там. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
alexass13 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 13:42 Заглавие: |
|
|
В един магазин видях да продават универсални шасита за ТВ.Едните бяха за ЛСД ТВ, а другия модел за по-старите.Магазинера не можа да ми отговори, дали става за моят модел CUC1929. Дали стават за този модел ТВ? Цената му беше около 60 лв. Явно не мога да го оправя. Сменях поголовно части и непрекъснато гори 2SC5331,след няколко часа работа. Монтирах го на голям отделен радиотор. Докато работеше радиатора можеше да се пипа с ръка. След като изгоря не можеше да се пипа с ръка. Преди да изгори на екрана се виждаше малка черна лента отляво на кинескопа. Тази лента се виждаше само като пусна да търси станции. Иначе нормален образ. Малко преди да изгори почна да свива отдясно/ с лице към кинескопа/,поsвисе черна лента за момент и оттам изгоря този транзистор. Явно няма да се оправя сам. Може ли да стане нещто с тези новr дъна и трябва ли да се преработи нещо?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 14:09 Заглавие: |
|
|
Много ми е интересно как при положение че не можеш да си отремонтираш оригиналното шаси ще присаждаш друго(което е в пъти повече работа и иска в пъти повече познания,че пък и на 16/9 кинескоп ).
Това не е компютърно дъно,колкото и да го мислиш за такова че да извадиш едното и да сложиш другото и готово.
С поголовно сменяне на чаркове,мерене на часове и на черни ленти откъде са дали отляво или отдясно и т.н. няма да стане работата.
Запознай се с тази тема. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|