| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitko29 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2010 19:21 Заглавие: Инфрачервен сензор |
|
|
Здравейте,имам следният сензор Sharp IS471FE и имам няколко въпроса на който ще се радвам да отговорите:
Интеренсува ме може ли да подържа постояни 5 волта и когато да кажем се освети с инфрачервена светлина т.е има предмет пред него единият мотор да намали.
До колкото знам изхода на сензора е цифров което го прави съвместим и лесен за ползване с програматори.
До колкото знам трябва да съществуват импулси поне един за 1мс за да мога да задвижа серво. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2010 19:50 Заглавие: Re: Инфрачервен сензор |
|
|
| mitko29 написа: | | ...Интеренсува ме може ли да подържа постояни 5 волта и когато да кажем се освети с инфрачервена светлина .... |
Не, ако излъчваната IR светлина не е с определена честота.
Таблицата на втора стр., фиг.2 и параметрите tp (tw) които ти определят честотата в какви допустими граници може да бъде и коеф. на запълване.
Обикновенно има и други ограничения за продължителността на излъчването, т.е. трябва и да е модулирана тази честота (амплитудно).
Трябва да се прочете внимателно документа. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
mitko29 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2010 20:47 Заглавие: Re: Инфрачервен сензор |
|
|
Аз не рабирам много от тези неща ако може да обясниш това което искам да направя е невъзможно така ли ? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2010 21:10 Заглавие: |
|
|
По описания начин в първият ти пост - няма да стане. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|