| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 20:51 Заглавие: TV NOKIA 6357VT ima samo BG как да го направя и DK |
|
|
Колеги телевизора е стерео и оттам се усложни мисля работата.Пав филтъра е двоен за изображението и за звука отделно конвертора за звука е TDA4445 а RGB процесора е TDA8366 . телевизора има стерео декодер и оригинално има BG стандарт за звука.Опитах да сложа обикновенна платка конвертор за 5.5/6.5MHz каквито много съм слагал по телевизорите но не се получи.Първо има схема която при липса на сигнал запушва аудиото и дори и шум няма ,и незнам къде е тя дали е в RGB процесора (той същия е и генератор и декодер) или в стерео процесора.Поне някой ако може да ми помогне да намеря схемата на телевизора той е модел SP63D1.Или някой ако е правил подобен монтаж на такъв телевизор ако може да подскаже как да го направя и аз:-).TDA4445 не е с квац а с бобина за демодулатора( TFK)
Предварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 22:28 Заглавие: TV NOKIA..... |
|
|
| Колега,от опит знам,че при стерео телевизорите няма проблем с монтиране на платка звук,защото лентата на пропускане на ПАВ-фа е разширена,докато при моно моделите често възникват затруднения.При твоят случай не си намерил мястото или начина за конвертиране на звука.Опитай по друг начин.Защо винаги търсите само сервизни режими,при 1,5лв. платка? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 22:45 Заглавие: |
|
|
виж обработката на звука с какво е направена.ориентирай се от филтрите за 5.5 и 5.74.слагай на този за 5.5 една платка и си готов _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 7:56 Заглавие: |
|
|
| A кое е шасито? |
|
|
 |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 7:57 Заглавие: |
|
|
| С квазипаралелна приставка звук. |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 9:04 Заглавие: |
|
|
| gama написа: | | С квазипаралелна приставка звук. |
Колеги пробвах с прословутат платка за звук от 1,5 лева но ни ума ни дума а и канала за звука е запушен на DK сигнал и ни ума ни дума.Някой може ли да ми даде схемата на този телевизор? |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 10:04 Заглавие: |
|
|
| И за схемата ще стане по-лесно ако кажеш кое шаси е.Огледай в предната част(откоре) на платката за надпис , мисля че е STEREO PLUS , но не съм сигурен.А стереото не е ли с MSPxxxx ? |
|
|
 |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 10:17 Заглавие: |
|
|
| Квазипаралелните приставки струват 4-5 лева/руска SMD/.Пробвал си с обикновенна. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 11:39 Заглавие: |
|
|
| gama написа: | | Квазипаралелните приставки струват 4-5 лева/руска SMD/.Пробвал си с обикновенна. |
Колеги с квазипаралелна платка не съм пробвал но тя не изкарваше ли директно низкоестотен сигнал?Да телевизора е със стерео процесор MPS3400C-PP-C6 на който все още не съм намерил схемата:-(Там става и усилването и намалянето на звука по шина данни.
Идеята ми е да сложа отделен пав филтър и тогава пак да опитам с тази платка конверторната.Там е работат че не видях никъде кварц 5.5 и кварц 5.74 да не би да са в стерео процесора незнам има 2 аудио усилвателя TDA2822M i TDA2516 .Дали опознаването става в стерео процесора и той да отпушва аудио тракта? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 11:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | тя не изкарваше ли директно низкоестотен сигнал | не, тя взема сигнал директно от изхода на тунера IF. |
|
|
 |
|