| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Анонимко Гост
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 10:40 Заглавие: Реглаж на обороти на вентилатор... |
|
|
Здравейте!
Извинявам се предварително ако съм объркал мястото на темата си.
Значи ето какво ми трябва...
Имам едно вентилаторче малко.
Трябва ми обаче за съвсем друга цел. Искам да задвижа нещо, и ми трябват по ниски обороти.
Възможно ли е да включа някаква схема към вентилатора за да му намаля оборотите?
Аматъор съм иначе, но съм правил схемички
Мерси предварително...и приятен ден на всички |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 10:49 Заглавие: |
|
|
| Ако дадеш по изчерпателна информация имаш повече шанс за адекватен отговор.Това вентилаторче от какво е?РС или сешуар.Какво искаш да завижваш нещо по тежко от перката му? Какви напрежения и токове искаш и т.н. |
|
|
 |
Анонимко Гост
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 12:18 Заглавие: |
|
|
Извинявам се, не съм пояснил.
Значи вентилатора е от Вентилатор духащ. - 220V
Перката му е около 20сантиметра и прави доста обороти, а мен ми трябват много по ниски...
Искам с това вентилаторче да задвижа маслена помпа на жигула, за да качва масло.
Незнам колко са минималните обороти на помпата за да качи масло, затова смятам ако може да се направи с увеличаване на оборотите на ротора.
Нещо като макет трябва да стане, но приложението му е по специално. |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 12:32 Заглавие: |
|
|
от това ,което подразбрах ....иам такива готви китове за сглобяване за регулиране на обороти на бормашини и прочее ,адски евтини са ,съответно не може да се очаква нищо кои знае каво от тях.Има ги във всеки магазин за резервни части.За твоето приложение обаче ,имаийки впредвид какъв двигател ще ползваш- за мен категорично няма да се получи ,тези "моторчета"нямат достатъчно мощност и момент,ще изгори. _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 13:03 Заглавие: |
|
|
| Значи много по лесно е да си намериш,двигател от чистачки в някоя авто морга,който освен че е на 12 волта има изводи за по ниски и по високи обороти и е около 50-70 вата.А ибез това оборотите са му доста ниски.Разбира се след като му демонтираш редуктора.На западните автомобили корпуса обикновено е с редуктора и не може да се демонтира,затова си потърси руски. |
|
|
 |
Анонимко Гост
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 14:12 Заглавие: |
|
|
Мерси за идеите.
Наистина ще взема да потърся от някоя чистачка на жигула моторче, което да се настрои. Незнам дали само няма да са му малки оборотите, но едва ли...
Ще пиша пак, като си набавя частите.
Мерси много за отзивите |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 15:37 Заглавие: Re: Реглаж на обороти на вентилатор... |
|
|
| Анонимко написа: | Здравейте!
Извинявам се предварително ако съм объркал мястото на темата си.
Значи ето какво ми трябва...
Имам едно вентилаторче малко.
Трябва ми обаче за съвсем друга цел. Искам да задвижа нещо, и ми трябват по ниски обороти.
Възможно ли е да включа някаква схема към вентилатора за да му намаля оборотите?
Аматъор съм иначе, но съм правил схемички
Мерси предварително...и приятен ден на всички |
Трябва да си намерите колекторен двигател, а след това да се направи регулатор на оборотите и готово. |
|
|
 |
|