| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen.77 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 17:40 Заглавие: схема - дистанционно за аларма дали излъ4ва сигнал |
|
|
Здравейте нов съм във форума и ако нещо збъркам ,то моля простете ми, въпроса ми е следния има ли схема или устроиство с което мога да разбера дали дадено дистанционо за аларма на кола работи (дали излъ4ва сигнал)искам да се занимавам с ремонт на аларми (за сега само ги монтирам )и да разбера дали дистанционното работи ако се наложи.благодаря би предварително.
Пиши грамотно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 12, 2010 9:31 Заглавие: |
|
|
Със сигурност има такова устройство.Виждал съм го у колега,чиято дейност е само автоаларми,но нямам връзка с него от години.
Мисля,че го беше купил от Conrad.Провери там.
Устройството е с lcd индикация и показва честотата на излъчване в Mhz,ако излъчва де.
Според мен,не си заслужава инвестицията,щото има и други "по-леки" начини да се разбере това. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
expozito Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 0:08 Заглавие: |
|
|
| Честотомер трябва да търсиш. В диапазона 300-500Mhz. Стандартите на излъчване на дистанционите, мисля че бяха 330Mhz , 390Mhz и 433Mhz. Работил съм с такова устройство и даже ти показва дали дистанционното излъчва "скачащ код". Не помня от къде беше купувано, но си мисля че е проектирано от някакъв доцент от МЕИ. Не може да няма и фабрични да се продават де... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 0:50 Заглавие: |
|
|
.. Точно в МЕИ то е проектирано от един... доцент за синът му
Иначе може да си купиш на Aurel или аналогични хибридни модули за приемници и да си ги направиш в една кутиика като си избираш на кой банд да "слушаш" и след тях индикатор за наличие на сигнал . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com
Последната промяна е направена от DJ69VN на Пон Сеп 13, 2010 8:30; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 9:25 Заглавие: |
|
|
Само честотата не върши работа при ремонтите. Желателно е да имаш и някаква представа за кода. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 11:58 Заглавие: |
|
|
| Едно време ги пробвах с един аналогов сат. приемник ,някъде към 850-900 Mhz го настройвах и на телевизора излизаха черти ,за антена просто парче жица във входа за LNB . Но само виждаш ,че излъчва ,на каква честота обаче -не е съвсем ясно. Явно втори хармоник . |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
|
|
 |
expozito Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 19:44 Заглавие: |
|
|
| Това дето си му дал като пример едва ли е неговия уред. Много се съмнявам да изписва кода на дисплея. Както Nimi е написал кода си трябва... Дистанционното може да излъчва точно на 433 MHz и пак да не сработва с алармата ако по някаква причина си е забравило кода или изобщо не може да го запомни. Да не говорим че до колкото си спомням ако ще се правят копия на дистанционни си трябваше и програматор. Не е толкова тривиално това начинание и си изисква някаква първоначална инвестиция. Едва ли ще се разминеш с 50-ина лв. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 21:22 Заглавие: |
|
|
http://www.tomsgadgets.com/products/details.aspx?pc=ED85EX-7
• High frequency (RF) Electromagnetic wave field strength and RF power measurement
• Mobile phone base station antenna radiation power measurement
• Wireless communication applications (AM/FM, TDMA, GSM, DECT, CDMA)
• RF power measurement for transmitters
• Wireless LAN (Wi-Fi, 2.4GHz/5.8Ghz), Bluetooth, Ultra-wide-band detection, installation
• Spy camera, wireless bug finder
• Cellular/Cordless phone radiation safety level
• Microwave oven leakage detection
• Personal living environment EMF safety _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 8:35 Заглавие: |
|
|
Абе вий молоумни ли сте за какво му е кода при условие че на всички нови аларми е и скачащ вече.Я прочетете с каква модулащия работят трансмитерите и ако няма данни биха ли излъчили нещо.
Укроти малко тона |
|
|
 |
|