| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 10:56 Заглавие: Имат ли полярност индуктивностите? |
|
|
Въпроса ми може и да е адски тъп, но днес, купувайки десетина дросела, обърнах внимание, че едното им краче е по-дълго от другото. Спомних си някои текстове за аудиотехника, в които се споменава, че (доколко е вярно не зная) има значение посоката, в която е изтегляна медта на проводника, и съответно пускам и тази тема.
ТОВА е дросела, за който става въпрос. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 11:22 Заглавие: |
|
|
Указва само посоката на навиване.
За останалото ще си спестя коментара. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 14:47 Заглавие: |
|
|
Ако пък пазех онази статия, която указваше "ако звукът, който чувате не е достатъчно добър, извадете моста и го обърнете, защото посоката на изтегляне на медта влияе на проводимостта, и от там и на качеството на звука ..." щях да я постна. На мен ми звучи като огромна дивотия. За съжаление обаче живота ме е научил, че в купчината огромни дивотии, макар и рядко, се намира и по нещо истинско, и когато попаднеш на такова обикновено гледаш ошашавено.  _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 15:28 Заглавие: |
|
|
Ами много е просто бе човек!Отваряш нещо свирещо,избираш един мост,отпояваш го и го обръщаш.После слушаш,накрая пишеш тук какво си чул.Темата ще бъде много популярна!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 17:48 Заглавие: |
|
|
Jet : Oт такива разбирачи дето са ти го казали колко богаташи са се родили. До като има телета ще има и касапи. Чувъл съм и за сребърни кабели дори.
Тия дросели не виждам какъв смисъл има посоката им на навиване освен ако са два един до друг и си влияят по някакъв начин. А иначе ако редиш цял ден дросели и кондензатори на платки, ще се убедиш колко по-лесно е когато първо влезе единия крак и после натикаш другия.  |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 21:24 Заглавие: |
|
|
| Колкото и да не ви се вярва има нещо вярно в цялата история с "посоката" на кабела. Не съм аз човека който ще седне да го обяснява в Audio club bulgariq имаше тема за това, който иска да чете и да си прави изводите. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 21:45 Заглавие: |
|
|
Айде, стига!
Не тук! _________________ RemoteControls |
|