Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Табло за megan scenik 1.5 dci 2005 подсветка вакумен дисплей

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2010 20:06    Заглавие: Табло за megan scenik 1.5 dci 2005 подсветка вакумен дисплей Отговорете с цитат

Здравейте колеги,един познат направил грешката да си купи такава кола Very Happy още по пътя докато се прибира от София ми звънна и ми спомена че таблото светва и изгася когато си поиска . . . . ето и снимка на въпросното табло www.ecutesting.com/renault_megane_scenic_instrume.html
На следващият ден го отворих имаше много лоши спойки в инвертора , а като цяло дефектен елемент не можах да открия а ремонтът е доста трудоемък понеже се налага разпояване на ГОЛЕМИЯТ гранде вакумно-фосфорен дисплей . . . след ремонта таблото работи няколко дена и старата история . . . светва угася когато си поиска.Въпросът ми е някой ремонтирал ли е успешно такъв тип табло.Предполагам че в случая или метализацията на отворите ми прави номера понеже гитенакса беше доста променил цвета си или нещо не съм презапоил както трябва макар че доста се потрудих или има прегрят елемент който се държи по този начин например полевака или контролера дето го клати Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2010 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти. Преди време правих такова табло, така светваше, угасваше, докато накрая съвсем спря. Беше думнал полевака и няколкото нискоомни ерове-смд монтаж. Смених ги, а полевака изнесох на радиатор извън таблото с кабели,че бая грееше. Понеже нямах оргинален, му шибнах някакъв, ама не си спомням какъв, то беше преди повече от година. Мисля, че полевака беше отдясно, под ампулата, до трафчето. Малко е кофти с тая ампула, спомням си, че и разпоявах май едни крака , дето са отдолния край и я повдигах леко, за да се оперира под нея. Да не те подведа , но такива спомени имам.
Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sa6ik
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: asenovgrad

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2010 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

преди 4 дена правих същото табло и естествено със същия проблем.единствено се оказа че нискомните smd-та вързани във паралел не са достатъчно мощни и прегряват и от там лош контакт.препоих ги добре и ок.та виж дали не си пропуснал някое без да искаш.успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2010 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви за отговорите тези дни ще идва при мен пак.Ще докладвам после за резултати . . . to be continued ------>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети