Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV CROWN CTV 2916 RF 100Hz PIP проблем около ХО - ПРИКЛЮЧЕН.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 15:34    Заглавие: TV CROWN CTV 2916 RF 100Hz PIP проблем около ХО - ПРИКЛЮЧЕН. Отговорете с цитат

Шасито на телевизора е 11АК53-3. Точно 53-3 не намерих във файлообменника, и ако някой го има с добро качество, ще му бъда много благодарен да ми го метне на пощата.

На въпросния телевизор смених ТХО. ТАЗИ тема е за ТХО-то на същия телевизор, но в частност ме интересуваше изобщо как стои въпросът с измерване на ТХО на 100 херцов, с уред за 50 херцов телевизор.

На телевизора смених ТХО, но с това нещата не приключиха. При включване, с новото ТХО, се чуваше звърчене като от претоварване на ТХО или като от изменена честота. D110 (в телевизора беше сложен her107) се оказа заминал. Сложих му FR107, закупен от Комет, който би трябвало да е със същите данни. Със свалена вертикална развивка телевизора заработи (с хоризонтална черта при повишено G2), но когато му сложих вертикална, същия диод пак замина.

Относно вертикалната - на шасито беше сложена STV9302A, за която като аналог ми е давана от два различни магазина LA78040. Да вярвам ли на въпросната "заменка", да си взема оригинална 9302, или да търся и друг проблем?

Какво толкова захранва D110, та след като сложих HER307 (3 амперовото "братче" на оригиналния транзистор) пак изгорих диода. Странното е, че при всяко изгарвяне на диода резистора, която е към ТХО пушеше, но оставаше здрав.

Схемата на шаси 11АК53 и 11АК53-3 доколко са еднакви? Номерацията на елементите ми се вижда еднаква, но ВО на 11АК53 е TDA8177F. Тя аналог ли е на STV9302A? Гледах им PDF-ите, но искам да чуя и вас дали се заместват едно към едно.

Последната промяна е направена от Jet на Пон Окт 11, 2010 16:02; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 16:13    Заглавие: Re: TV CROWN CTV 2916 RF 100Hz PIP проблем около ХО. Отговорете с цитат

Jet написа:
Гледах им PDF-ите, но искам да чуя и вас дали се заместват едно към едно.

Пак ги погледни и ще си отговориш и сам на въпроса.Не, и затова и е така.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов... нещо ми убягва. Дълъг ден имах, занимавах се с няколко различни задачки, слагах зимните гуми, гоних време и явно умората си казва думата и нещо ми се изплъзва. Утре на свежа глава пак ще ги гледам, а ако правилно те разбирам просто трябва да си взема STV9302A и да не се занимавам с глупости. Така ли е?
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

И не само това.по магазините битуват безброй ментета на STV9302A така ,че трябва да се внимава от къде и какво се пазарува .Това го пиша за да се избегнат повече въпроси и съмнения.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
ако правилно те разбирам просто трябва да си взема STV9302A и да не се занимавам с глупости. Така ли е?

Не ме разбираш правилно.Трябва да си вземеш TDA8177F!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 19:24    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК. А защо свалих от там 9302? Убеден съм, че телевизора не е пипан от как се е развалил, още повече някой да е подменил едната с другата. И по някакъв начин е работил явно с 9302.

И да уточня нещо. Имах предвид PDF-ите на 9302 и 78040, а не на 9302 и 8177.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 20:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
Убеден съм, че телевизора не е пипан от как се е развалил, още повече някой да е подменил едната с другата.

Ти убежденията ги заеби.Пак погледни даташийтите на свежа глава и ми отговори на простичкия въпрос какво ще храни този D110 на един чип който няма захранване за FB?
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

На схемата на 11АК53(чисто без -3) Д110 храни 33 волта. Захранващите диоди на вертикалната са Д108 и Д109. Кондензаторите им са на 25 волта, докато кондензатора след Д110 е на 100 волта по схема, а на съответния извод на ТХО пише 50 волта. Както и да го гледам Д110 не го виждам вързан с вертикалната. Ако на 11АК53-3 е различно - не споря. Надявам се някой да метне схема на 53-3, или поне да каже кой модел от файлообменника е с това шаси. Както ги виждам нещата може да се окаже някое късо, но ще оставя да ми поизветрее главата до понеделник.

Загледах и дейташийтовете на 9302 и 8177. Разлика в надписите на изводите виждам само на трети извод. В дейташийта на едната пише flyback supply, а на другата - flyback generator. Останалите изводи по надписи са едно към едно. Напреженията са им еднакви. Да... тока им също е различен. 8177 е за по-голям ток.

Ако има нещо друго, което пропускам, бъди така добър да ми го напишеш, моля те, защото ако съм го подминал 10 пъти, със сигурност ще го подмина и 11-ти и 12-ти път.

Чакай малко... това v-fb на схемата, което е директно от С119 през L110... то отива на вертикалната. Това ли пропускам?

Гледам и тъпея. Утре няма да погледна схема, да ми поизветрее тиквата, и в понеделник пак ще го насвия проклетия телевизор.

А сега, колеги... лека нощ, приятна биричка или ракийка на тези, които сега сядат.. и аз си лягам. Smile
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Както и да го гледам Д110 не го виждам вързан с вертикалната.

Вързан си е.И то баш така-
Цитат:
това v-fb на схемата, което е директно от С119 през L110... то отива на вертикалната.

При 9302 подобни неща няма.Съответно и ако оригиналния чип на телевизора беше 9302 цялата таз верига би била напълно излишна.
А принципно нищо ми не пречи да сложа 9302,да мина сетне с коресилина и да стане така-
Цитат:
телевизора не е пипан

bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Окт 10, 2010 6:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Описания ефект съм го постигал с ТХО аналог на BSC48C .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети