Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sony K-VM14E платка звук

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kptbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2010 17:25    Заглавие: Sony K-VM14E платка звук Отговорете с цитат

Здравейте, значи занимавам се с въпросния телевизор произведен в Испания, т.е. е Испански PAL B/G, дадоха ми го с изгорял предпазител незнайно защо нямаше късо смених го и тръгна без проблем, цветна картина със звук вади през аналоговия вход, през тунера с кабелна има проблеми на някои канали (т.е. няма стандарт DK, 6.5, 5.5mhz), на ефирните телевизии е същата работа, няма звук само едно бръмчане... поразрових се тука там разбрах че може да се направи с "платка звук" намерих въпросната платка http://kvazer.com/rezervni-vazli-za-televizori/1054-PLATKA-ZVUK.html, локализирах тунера и МЧ кутията в телевизора, от тунера излиза IF, и IF Ground които отиват директно в ПАФ филтъра, доколкото разбрах Платка звук се слага преди ПАФ Филтъра, а ако не стане се сменя ПАФ. Чух за няколко вида такива платки "квазипаралелна" и обикновенна каквато аз имам, та на тази платка имам "вход", "изход" и маса (GND)... не ми е ясно само как трябва да се върже, и дали точно тази иска захранване, какво трябва да направя да прекъсна IF+ връзката с PAF филтъра и да го сложа между тунера и ПАФ ?? И от къде да взема маса за платката от IF(GND) или главната маса...

Моля за малко помощ от някой който е извършвал тази операция преди... занимавал съм се с много други неща до сега но точно с това не...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2010 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Тука трябва да се почне от "А и Б" Idea
Цитат:
Платка звук се слага преди ПАВ Филтъра, а ако не стане се сменя ПАВ

И аз съм се занимавал с много... може и повече неща... Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kptbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2010 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз помощ търся вие се заяждате, някои му викат ПАФ, други ПАВ какво съм сбъркал незнам... все пак много любезен отговор по въпроса благодаря!!! Незнам защо си мислите че "вие" като можете никой друг неможе да го направи, като незнам нещо питам не действам прибързано... нищо, ще се оправя и без помощта ви Smile Може да изтриете темата, че аз не виждам от къде да го сторя...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2010 18:04    Заглавие: Re: Sony K-VM14E платка звук Отговорете с цитат

Тука ще намериш отговор на всичките си въпроси- http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=28387

P.S.Гледам че си писал докато съм писал и аз.Нищо не мисля да трия-такова безценно съкровище от бисери като първия ти пост ще е грехота да се изтрие.А това че си се "поразровил тука там" е хубаво,но май ще трябва да почнеш да ровиш от по-далечко-от учебниците по ТОЕ,МГЕЕ и телевизионна техника за 1ви и 2ри курс на техникумите.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети