| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 22:46 Заглавие: Функцинален генератор - DIY или готов? |
|
|
| Трябва ми функционален генератор и се чудя каква да направя - да си сглобя сам такъв или да си купя? Параметри - да кажем 20Hz-300kHz, изкривяванията в изхода да са малки(примерно 0,2-0,5%), тъй като имам намерение да го ползвам за тест на аудио крайни стъпала и не само де. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 23:29 Заглавие: |
|
|
Имам за продан този . Най отгоре. Цена 30 лв.
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2010 19:54 Заглавие: |
|
|
| ОК, явно има достатъчно предложения за готови, някой може ли да даде схемичка или интегралка така информативно да видя за какво иде реч. |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2010 22:10 Заглавие: |
|
|
| Абе човека ти предлага за 30лева готово заводско ,ти кво умуваш за интеграли и тем подобни не знам? |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2010 23:32 Заглавие: |
|
|
Намери си книгата "Лаборатория на Hi-Fi любителя" от Димитър Рачев - ще намериш полезна информация по твоя въпрос. Ако дадеш e-mail ще ти я пратя.
Има го в профила му |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2010 14:32 Заглавие: |
|
|
Благодаря на колегатаsword, ама да уточня че не фабричен. Това е кит на Неомонтана, в завършен вид, със собствено захранване, кутия, врътки, букси и т.н. Дава синусоида и правоъгълник, до 100 килохерца. Номерът на кита е 141.
А сега към търсещия. Този не е толкова прецизен, както го искаш (според това което ми писа на лс), затова е и на тази цена. Иначе имам фабричен от едно време, български мисля. Нямам негова снимка да ти го покажа, иначе се казва ГН-4. Дава само синусоида. Не знам нищо повече за него. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2010 20:46 Заглавие: |
|
|
| Щот съм зелен и се опитвам да понауча това-онова, затова са ми схеми. Питам, като не искат да ми отговорят или ти не искаш здраве да е. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 8:52 Заглавие: Re: Функцинален генератор - DIY или готов? |
|
|
| gueswhoaz написа: | | Трябва ми функционален генератор ... изкривяванията в изхода да са малки(примерно 0,2-0,5%), тъй като имам намерение да го ползвам за тест на аудио крайни стъпала и не само де. |
Изкривявания от този порядък имат само фирмени (HP, PHILIPS, R&H и т.н.) и то върховите модели - все пак синусоидата се прави "изкуствено" от триони. За проверка на T.H.D. на НЧУ се ползват синусоидални генератори. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 19:34 Заглавие: Re: Функцинален генератор - DIY или готов? |
|
|
| Благодаря много за разяснението, полезное и го оценявам. Засега ще се придържам към функционалния, ако ми порастнат нуждите ще си търся синусоидален. |
|
|
 |
|