Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Плавен пуск на колекторен двигател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2010 14:49    Заглавие: Плавен пуск на колекторен двигател Отговорете с цитат

Здравейте, при включване на ъглошлайф 2000w към бензинов генератор 3000w сработва защитата на генератора. Това е нормално тъй-като пусковият ток на ъглошлайфа превишава тока на защита на генератора. При включване на ъглошлайф Hitachi 2300 w с вграден ограничител на пусков ток проблем няма. Търся някоя специализирана схема за реализиране на плавен пуск /softstart/ на двигатели /независимо дали ще са ъглошлайфи kъртачи и т.н.
Като специализирана схема за такива работи знам че се използва U2008B http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/atmel/doc4712.pdf
Проблема е в това, че тази схема е предвидена за вграждане в самата машина, а аз искам да си реализирам външно такова устройство и в него да включвам различни консуматори. Т.е последователно свързване. Дали ще е възможна работата на схемата чрез последователно включване през електродвигателя на машината.
Като схема за последователно включване видях тази http://hobby.neomontana-bg.com/kit23.htm която чрез смяна на тиристора и греца ме удовлетворява но много й нямам доверие.
С TDA1085 Нещата са същите.
Има ли някой идея по въпроса или се налага във всяка машина да вграждам отделен огранияител на тока.

Последната промяна е направена от sathv на Пет Фев 13, 2015 0:11; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kabel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел бяня

МнениеПуснато на: Пон Окт 18, 2010 0:11    Заглавие: Отговорете с цитат

В конрад продават едни педали метални аз купих такъв и вътре вградих платчицата за плавен старт.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети