| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rayko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 10:30 Заглавие: проблем с нощна лампа |
|
|
| Имам лампа от тези дето като ги пипнеш по основа светва на три степени е . Да ама спря да свети явно за 10 лева толкова може. Та въпроса ми е може ли да заменя платката и с един потенциометър и какъв модел да е. Лампата е 40 вата на 220 волта. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 10:42 Заглавие: |
|
|
Може-ако е жичен реостат.Тамън ще се получи ефект "две в едно"-едното ще свети,другото ще топли.Ако се разровиш из форума ще намериш и далеч по-интелигентни решения,които по-подхождат за 21ви век,а не като реостата за 19ти.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
rayko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 10:56 Заглавие: Re: проблем с нощна лампа |
|
|
| rayko написа: | | Имам лампа от тези дето като ги пипнеш по основа светва на три степени е . Да ама спря да свети явно за 10 лева толкова може. Та въпроса ми е може ли да заменя платката и с един потенциометър и какъв модел да е. Лампата е 40 вата на 220 волта. |
благодаря за информацията, но като нов потребител ще ми отнеме много време да намеря нужната информация има ли вариант да стане със симистор. Някой може ли да ми даде по подробна информация. Благодаря предварително |
|
|
 |
mitre Активен потребител

|
|
|
 |
rayko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 11:19 Заглавие: Re: проблем с нощна лампа |
|
|
| rayko написа: | | rayko написа: | | Имам лампа от тези дето като ги пипнеш по основа светва на три степени е . Да ама спря да свети явно за 10 лева толкова може. Та въпроса ми е може ли да заменя платката и с един потенциометър и какъв модел да е. Лампата е 40 вата на 220 волта. |
благодаря за информацията, но като нов потребител ще ми отнеме много време да намеря нужната информация има ли вариант да стане със симистор. Някой може ли да ми даде по подробна информация. Благодаря предварително |
Благодаря mitre това съм го виждал докато се рових за из нета ама ми трябва нещо по просто изпълнение с два три елемента да си струва играчката иначе бих си купил друга лампа |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 11:25 Заглавие: Re: проблем с нощна лампа |
|
|
| rayko написа: | | ....но като нов потребител ще ми ... |
Точно като нов потребител си длъжен да се запознаеш с възприетите правила в този форум и да се съобразяваш с тях.
Като на първо време:
-как и къде се пуска тема според съдържанието и
-какво трябва да съдържа заглавието
-кой бутон се ползва за отговор и за какво е бутона "quote/цитат".
Понеже гледам, че си активен - имаш 15 мин. за да си приведеш темата и постовете в нормален вид. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
rayko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 11:44 Заглавие: Re: проблем с нощна лампа |
|
|
| RC написа: | | rayko написа: | | ....но като нов потребител ще ми ... |
Точно като нов потребител си длъжен да се запознаеш с възприетите правила в този форум и да се съобразяваш с тях.
Като на първо време:
-как и къде се пуска тема според съдържанието и
-какво трябва да съдържа заглавието
-кой бутон се ползва за отговор и за какво е бутона "quote/цитат".
Понеже гледам, че си активен - имаш 15 мин. за да си приведеш темата и постовете в нормален вид. |
Благодаря ще задам въпроса си някъде другаде най вероятно при битовата техника |
|
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 11:49 Заглавие: проблем с нощна лампа |
|
|
| Отиваш в първия магазин за електронни елементи(не си писал от къде си) и си купуваш готов кит-регулатор със симистор,4-5 елемента са.От това по лесно-здраве!!! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2010 11:58 Заглавие: |
|
|
Стига цапа форума Мисля че изрично беше насочен да прочетеш правилата на форума и да си откоригираш темата.Нещо което така и не благоволи да направиш и за което получаваш официално предупреждение.
Също така мисля че те насочих да си размърдаш задника и да пуснеш търсачката. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|