|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
a455115 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 20:17 Заглавие: схема за следене на обороти на двг |
|
|
Здравейте,
трябва ми схема на устройство което да подава сигнал на стартера на автомобил при натискането на бутон и да спира стартера при запалването на автомобила.Моята идея е по някакъв начин от зареждането на динамото, да се следят оборотите и при повишаването им да прекъсва контакта на релето което е вързано за стартера (дано сте ме разбрали)
Приемам всякакви съвети и готови схеми!
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 20:30 Заглавие: |
|
|
В съвременните (и не толкова) автомобили има алтернатор което е малко по различно от динамо, но това не е принципно.
А по въпроса - лампата за маслото (при нормалното му количество) би ти свършила работа като источник за сигнал.
За другото - прилично реле поне с две двойки NO контакти от които едната се ползва за самозадържане при натискането на бутона в комбинация с обработение по подходящ начин предходния сигнал (който пък ще прекъсва самозадържането).
А всъщност каква е дълбоката интимна мисъл?
Щото то не винаги е достатъчен само стартера.
Темата ти в този и вид е по-подходяща за друг раздел към края на форума. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
a455115 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 21:51 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Типично по български - всеки гледа да те упрекне колко грешки си допуснал, вместо да ти помогне.....
А инак, интимно-еротичната мисъл е:
Имам дизелов двигател от автомобил, който ще ползвам за задвижване на електрически генератор, проблема е че трябва да му направя управление за запалване когато контактора на ел.таблото изключи т.е. спре електрозахранването , двигателя да запали...
Трябва ми нещо електронно, не от типа - 1 реле на датчика за маслото, друго на лампата за зараждането...., а нещо което следи оборотите и при достигане на определени обороти да изключи стартера.
Последната промяна е направена от a455115 на Сря Окт 13, 2010 21:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 21:55 Заглавие: |
|
|
Що си не гледаш работата?
И не си погледнеш темите които си отварял до сега.
Крайно време е да се научиш поне да задаваш въпроси.
Edit: Тъй като почна да си редактираш написаното, на тази тема и слагам катинара.
Като решиш, че много ти трябва (и по-важното си в състояние да го направиш) - пусни си нова тема по подобаващ начин.
Което означава да са предоставени достатъчно подробности за начинанието, а не с "украси" от типа на "дано да сте ме разбрали". _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|