| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ikonoma Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 16:19 Заглавие: Свързване на лампа и вентилатор |
|
|
Здравейте!
Попаднах на следния проблем. Наложи ми се да свържа вентилатор и лампа на един ключ. Обаче проблема е следния - розетката, където ще изведа кабелите на вентилатора в момента е заета от девиаторен ключ, единичен. Обикновен двоен няма да ми върши никаква работа. Какво може да ме посъветвате? Не ми се копае за втора кутия. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 18:26 Заглавие: |
|
|
Ако искаш да вържиш вентилатора към лампа която се включва с девиаторен ключ. Свържи го на фасонката. Ако искаш да използваш девиаторна линия кабели за включване с обикновен ключ не става. трябва да развалиш девиаторната схема и да подадеш постоянно нула от единия ключ към консуматора а с другия да комутираш. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 19:01 Заглавие: |
|
|
По принцип можеш да използваш двоен девиатор,като едната секция използваш като обикновен ключ.Пишеш,че ще докараш кабели от лампата и вентилатора,а захранване от някаде не можеш ли да докараш?Примерно само фаза а нулата да закачиш от най-близката разклонителна кутия.
Събират се доста кабели.За да не копаеш нова дупка можеш да опиташ да изрежеш дъното на съществуващата кутия и издълбаеш малко назад,разбира се ако стената позволява. |
|
|
 |
ikonoma Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 21:09 Заглавие: |
|
|
| Захранването не е проблем. В тази кутия идват фаза и нула за девиатора и излиза кабел към лампата. Ако наистина има двоен девиаторен ключ ще пусна още един кабел до конзолната кутия. Всичко на всичко ще станат четири. |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 18:28 Заглавие: |
|
|
| Двоен девиатор има,макар че малко фирми го предлагат.Ще трябва да се разходиш по магазините(не знам от кой град си).Със сигурност MERLIN GERIN и SHNAIDER предлагат(може да ти се сторят малко скъпички).Мисля,че и VIKO го имаха(те са на по-народни цени). |
|
|
 |
ikonoma Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2010 15:28 Заглавие: |
|
|
| nikolai_nikolov написа: | | Двоен девиатор има,макар че малко фирми го предлагат.Ще трябва да се разходиш по магазините(не знам от кой град си).Със сигурност MERLIN GERIN и SHNAIDER предлагат(може да ти се сторят малко скъпички).Мисля,че и VIKO го имаха(те са на по-народни цени). |
Взех на VIKO.  |
|
|
 |
|