Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sony Vayo PCG-8X1L не реагира на "Power on"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ka2009
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2010 10:13    Заглавие: Sony Vayo PCG-8X1L не реагира на "Power on" Отговорете с цитат

Здравейте колеги.
Проблемът ми е следният.
Моделът тна лаптопа е Sony VAIO PCG-8X1L MS22
Motherboard MBX-164 Rev: 1.0
North Bridge: Intel 945PM
South Bridge: ICH7-M (82801GBM)
GPU : NVIDIA GF-G07600-N-B1
Системен контролер: KB3910SF
При презапояване на графичният процесор "Go7600" се укъси захранването на видеопаметта означил съм на снимката при "свалени" видеопамет и GPU. http://yfrog.com/45dsc00445ccj

В следствие на това лаптопа не включи т.е. не реагира на "Power on". Reball- нах графочният процесор и запоих отново на местата си 4-те рам памети и видеопроцесорът, "Късото" беше отстранено.
Сега имам непалещо дъно.
Нямам схема на дъното и съм принуден да работя само по схеми на отделните 4ипове KB3910SF и MAX8734 (3,3 и 5V main power supply controller). На дъното липсват 3,3 и 5 волта.
Мерих за късо по веригите на захранванията 3,3 и 5 волта но не открих такова.
В последствие установих, че липсва захранване на MAX-a (20pin ) би трябвало да е 19Волта а при измерване показва, че е 2,5 волта.
Тъй като нямам схема на дъното проследих веригата от V+ (20pin) и стигнах до ето тези транзистори PQ1- отпушен PQ2 - запушен, означил съм ги на схемата.
http://yfrog.com/cadsc00454tkj
Запушеният транзистор PQ2 се управлява от PQ91който предполагам, че е двоен транзистор а той откъде се управлява, -идея си нямам.
Ако някой може да помогне с инфо или ако имате схема на дъното ще ви бъда благодарен.

Exclamation Като търсиш схема си оправи мейла да е видим Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети