|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 19:35 Заглавие: Търся ТХО BSC24-2422DK - отказвам търсенето |
|
|
Като гледах архивите в нашия форум само Сашо от Плевен е търсил такова ТХО през 2009 год. Дали се намира нещо такова? Май няма, по- интересно е има ли някакъв аналог, че не откривам. Утре ще допълня какви импулси изкарва на отделните изводи, понеже това, което искам да сменя все още е работоспособно, но искри от "комина" на високоволтовия извод - аз ще опитам да го изолирам с епокс. смола, но си мисля, че няма да е надеждно, щом оригиналната изолация не е устискала, а го правя за свой човек и не ми се ще да го избомбвам, поне на тоя етап. Така, че приемам и съвети за оправяне на дефекта. _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Пет Фев 04, 2011 17:30; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2011 10:01 Заглавие: ..... |
|
|
Тая интервенция съм я правил преди 7-8 месеца , ТВ-то беше някакво НЕО 14" , ползвал съм за "арматура" прозрачното изолационно фолио което е между платката и тенекиеното шаси от автокасетофон . Навих го около основата на комина на ТХО-то във формата на тръбичка , лепнах го с един скоч да не се развие и после излях епоксидната смола . След 24 часа си се беше втвърдила смолата и ТВ-то и до днес си работи без проблем.
 |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2011 12:03 Заглавие: |
|
|
Мойто предложение за замяна е да се гледа шаси MC-019A LG 21"
И тхо, които съм срещал в това шаси: FSV21C101, 6174V-6006E = BSC23-N0107 . Натам е ясно ...
 |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 9:10 Заглавие: |
|
|
И аз имах подобен проблем, но с друго BSC24.
Нагорялото и пропукано място го изчегъртах с ножче. Намазах го дебело с едно черно лепило, подобно на червения силикон, дето го продават за уплътняване на главите на автомобилните двигатели. Досега няма проблеми. По руските форуми препоръчват да се използва черен термостопяем силикон (за пистолет), но не съм пробвал. В предишни години съм ползвал само епоксидна смола. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 10:53 Заглавие: |
|
|
Ето моето изпълнение:
По- грубичко от на chavdar68, но засега (след около 2 часа работа) го имам за ефикасно. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|