Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся ТХО BSC24-2422DK - отказвам търсенето

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 02, 2011 19:35    Заглавие: Търся ТХО BSC24-2422DK - отказвам търсенето Отговорете с цитат

Като гледах архивите в нашия форум само Сашо от Плевен е търсил такова ТХО през 2009 год. Дали се намира нещо такова? Май няма, по- интересно е има ли някакъв аналог, че не откривам. Утре ще допълня какви импулси изкарва на отделните изводи, понеже това, което искам да сменя все още е работоспособно, но искри от "комина" на високоволтовия извод - аз ще опитам да го изолирам с епокс. смола, но си мисля, че няма да е надеждно, щом оригиналната изолация не е устискала, а го правя за свой човек и не ми се ще да го избомбвам, поне на тоя етап. Така, че приемам и съвети за оправяне на дефекта.

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Пет Фев 04, 2011 17:30; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2011 10:01    Заглавие: ..... Отговорете с цитат

Тая интервенция съм я правил преди 7-8 месеца , ТВ-то беше някакво НЕО 14" , ползвал съм за "арматура" прозрачното изолационно фолио което е между платката и тенекиеното шаси от автокасетофон . Навих го около основата на комина на ТХО-то във формата на тръбичка , лепнах го с един скоч да не се развие и после излях епоксидната смола . След 24 часа си се беше втвърдила смолата и ТВ-то и до днес си работи без проблем.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2011 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Мойто предложение за замяна е да се гледа шаси MC-019A LG 21"
И тхо, които съм срещал в това шаси: FSV21C101, 6174V-6006E = BSC23-N0107 . Натам е ясно ...
Върнете се в началото
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Пет Фев 04, 2011 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имах подобен проблем, но с друго BSC24.
Нагорялото и пропукано място го изчегъртах с ножче. Намазах го дебело с едно черно лепило, подобно на червения силикон, дето го продават за уплътняване на главите на автомобилните двигатели. Досега няма проблеми. По руските форуми препоръчват да се използва черен термостопяем силикон (за пистолет), но не съм пробвал. В предишни години съм ползвал само епоксидна смола.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 04, 2011 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето моето изпълнение:

По- грубичко от на chavdar68, но засега (след около 2 часа работа) го имам за ефикасно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети