| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 11:54 Заглавие: Питане за CPU Celeron 500 Mhz. |
|
|
Здравейте, ще ви питам следното. Имам дъно ACORP6BX67, с процесор Celeron 333 mhz. Искам да подменя процесора с 500 mhz, оказва се обаче, че 333 е запоен директно към платката, която се закача за слота на дъното. Намерих си платка за такъв процесор, която си има соккет. Та въпроса ми е дали има някаква разлика в тези платки или всичките са стандартни и се закачат безпроблемно към слота на всякакви марки дъна(за Celeron 2). Мога само да допълня, че самата платка е също на производителя ACORP. Ако има някаква тънкост при самото хардуерно инсталиране на процесора, ще съм ви благодарен, ако го споделите. Предварително благодаря!!! _________________ BE ON EDGE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 12:43 Заглавие: |
|
|
Ако сокета съвпада, няма да имаш проблем. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 13:46 Заглавие: socket |
|
|
Това дъно е на слот 1 навярно проесора 500 мхц е на
сокет 370 за целта има специални преходници които
струват около 10 лв. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 14:11 Заглавие: Re: Питане за CPU Celeron 500 Mhz. |
|
|
| Vladi написа: | | Намерих си платка за такъв процесор, която си има соккет |
Човека си има преходник. На такова съно съм пускал процссор PIII 450MHz. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 16:44 Заглавие: |
|
|
grishan имам така наречения преходник, обаче не знаех термина на тази платка, и наистина е соккет 370.
Milen_haskovo, grishan, благодаря ви за съдействието. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 18:04 Заглавие: |
|
|
| Този процесор дето е запоен за платката към Slot-1 е просто версията на Celeron-333 за Slot-1. Този на 500MHz е за socket-370 и се включва чрез гореспоменатия преходник. Ако дъното е i440BX и има FSB-100MHz, най-вероятно можеш да сложиш и процесор до 1-1.4GHz. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 10:52 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | Този процесор дето е запоен за платката към Slot-1 е просто версията на Celeron-333 за Slot-1. Този на 500MHz е за socket-370 и се включва чрез гореспоменатия преходник. Ако дъното е i440BX и има FSB-100MHz, най-вероятно можеш да сложиш и процесор до 1-1.4GHz. |
Машината тръгна безпроблемно.
dreadx, дъното наистина е с чипсет i440BX, но в книжката към дъното пише, че поддържа CPU до 600 MHZ. Възможно ли е да се сложи по мощен, както казваш "до 1-1.4GHz". Реално не мисля да слагам нещо повече, но все пак за информация. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 12:04 Заглавие: |
|
|
Намираш послендия BIOS Update за това дъно и слагаш. Мисля, че чипсета ти поддържа 133 шина и можеш да го овърклокнеш на 133 шина със пинмод. Не е нищо сложно, само се покрива нужното краче с лак за нокти (за изолация), при което 'лъжеш' дъното, че процесора е със по-голяма шина.
Ето за ВолтМод:
http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/mod_s370.htm
Ето и за шината: | Цитат: | How to change Pentium III FSB above 100MHz:
If you can't change the FSB of your mainboard but wan't to overclock this CPU with 133 MHz FSB
you have to cover up pin A14 with a adhesive tape or nail varnish to pretend an 133MHz CPU.
It's easy to locate this pin - over these pins are some small numbers like A1, A73, A74, A121.
just count from the left Pin on the frontside 14 steps to the right pin. |
Трябва да покриеш "pin A14" със лак за 133 шина. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 16:49 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Намираш послендия BIOS Update за това дъно и слагаш. Мисля, че чипсета ти поддържа 133 шина и можеш да го овърклокнеш на 133 шина със пинмод. Не е нищо сложно, само се покрива нужното краче с лак за нокти (за изолация), при което 'лъжеш' дъното, че процесора е със по-голяма шина. |
По принцип сам си флашнал биоса с последната излязла версия. А за шината на 133, самото дъно ми позволява. Но трябва и RAM да е PC133, а в момента ми е PC100. Още веднаж благодаря за разясненията. Със здраве!!! _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 20:30 Заглавие: |
|
|
RAM-а в повечето случаи може да работи и на 133. Пробвай, ако работи стабилно, карай така. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|