|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lazy_666 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 21:02 Заглавие: DC-DC 12-> 5, 15, 18, 32 |
|
|
Здравейте,
Имам нужда от DC-DC конвертор за автомобил.
Конвертора трябва да има следните изходни напрежения 5, 15, 18, 32
Консумацията би трябвало да може да стига до 10-15 А
Ток ще се взима от акумулатора с реленце към контактния ключ и допълнителен ON/OFF ключ, така че входната консумация не е голяма болка за умиране
Малко описание на проекта:
Конвертора ще се използва за зареждане на два лаптопа (18,5 и 19 при 4,5-5 А) и един мастилено струен принтер (15 и 32 волта), тъй като тези са по проблематични, 5-те волта може и да ги няма, все пак лаптопите имат достатъчно USB-та, но ми се иска, все пак да ги има.
Прочетох из форума, но така и не успях да намеря някой да е публикувал готово решение. За съжаление, моите познания стигат до налепването на елементите. Оживяването и пресмятането са малко извън моите познания, но засега все още имам капацитет да науча нещо.
Ще бъда благодарен на готова схема, със списък елементи, разбира се ако човека нагърбил се с тази задача пожелае заплащане, това също може да се договори.
Бюджета не е твърдо фиксиран, но не бих искал да надхвърля 50-70 лева.
Нямам теоретическите познания (иначе нямаше да питам), затова не съм 100% сигурен, че това може да бъде изпълнено.
Критиката от всякакъв сорт е добре дошла, само коментари "защо ти е принтер в колата" не мога да приема. Все пак питам как да се направи а не дали е удачно.
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 21:33 Заглавие: |
|
|
| С този "бюджет" и читаво китайче за единия лаптоп не можеш да намериш. |
|
|
 |
Lazy_666 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 21:41 Заглавие: |
|
|
Ъммммм.... аз не искам готово устройство, най-вече заради странните волтажи които ми трябват.
В момента ползвам мулти зарядно което ми дава от 9 до 22 (мисля) за 45 лева. За съжаление 22 е по-малко от максимума който ми трябва, така че... |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
|
|
 |
Lazy_666 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 8:11 Заглавие: |
|
|
Със качването до 220 и после смъкването до нужните нива, няма ли да се увеличат загубите по трасето?
Не зная предложеното устройство дали ще може да захрани 2 лаптопа и един принтер. Естествено, ако няма начин, ще трябва да се примиря с това решение.
Аз планирах да сглобя това:
http://hobby.neomontana-bg.com/kit152.htm#
След което като имам 37, ще мога да си "резна" каквито напрежения ми трябват.
Подозирам че Ви звучи точно като захранващия блок на "Совалката" но пък ми се иска да може да стане.
Също имайки предвид, че ме насочвате към готово решение, дълбоко в мен се таи убеждението, че не ще да е толкова лесно колкото си го мислех, но пък не пречи човек да помечтае нали?  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 8:17 Заглавие: |
|
|
С такъв тип стабилизатор изходното ВИНАГИ Е ПО-НИСКО от входното. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 8:42 Заглавие: |
|
|
| Lazy_666 написа: | Със качването до 220 и после смъкването до нужните нива, няма ли да се увеличат загубите по трасето?
Не зная предложеното устройство дали ще може да захрани 2 лаптопа и един принтер.  |
Има инвертори с различни мощности, например 1200W. Тези устройства са с доста добро КПД, имам лични наблюдения. Освен това | Lazy_666 написа: | входната консумация не е голяма болка за умиране
|
_________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Lazy_666 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 8:54 Заглавие: |
|
|
Ясно... липсват ми основите.
Ще закупувам някое от изброените, пък ще видим.
Благодаря Ви за отделеното време и съвет. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|