|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2010 19:19 Заглавие: Въпрос за схема на духалка? |
|
|
Колеги,оня ден един познат ми даде да му погледна духалката,че нещо не бачкаше.Оказа се,че термопредпазителя е дуфнал.Смених го и всичко заспа,ама се сетих да питам нещо.Там където се свързват двете секции на реотана (става дума за печка Budget,кръгла т.е тия където седят прави,а не тия с леко квадратната решетка,дето са плоски) има някаква пластинка,която по моите виждания свързва просто секциите на реотаните (ако съм видял правилно) т.е нещо като контакт с 2 положения.За какво служи туй чудо,че ме зачовърка от тогава още?  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 0:37 Заглавие: |
|
|
Е не се сдържах и разчофках и моята-пластинката свързва двете половинки на реотаните и отива на нула т.е тва е средния извод на реотаните и съответно на другите 2 края като се подава напрежение,се регулират степените,ама въпроса е защо е направено с такава пластинка?.На пръв поглед малко мяза на биметална пластинка ,ама естествено ,че не е .Идеи,че ме гложди?  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 1:17 Заглавие: |
|
|
Еми задаваш отговор. На всички да не казвам ама 99.9999% от тези духалки има би метална пластина която прекъсва веригата ако падне върху печката някой дреха или нещо я "запуши" дори и вентилатора да спре примерно. Идеята е да не се подпали тъй като тия нагреватели не могат без въздушен поток. Това което е гръмнало си е 2 рата защита която не е "възвратна" и я има и в кафе машините и т.н. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 19:34 Заглавие: |
|
|
| Реотаните не могат да се запояват. Затова връзката им с кабелите се осъществява по метода на кербоването с такава пластинка каквато описваш.Това можеш да го видиш в духалки, сешоари, поялници и т.н. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|