| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
manko123 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 18:16 Заглавие: Може ли с тоя кабел да се записват 24C02WP чипове? |
|
|
http://www.scribd.com/doc/5262668/Reset-Samsung-Scx4200
Значи кабела е за ресетване на чипове на принтери Самсунг SCX-4200. Чиповете са 24C04WP и се четат и записват без проблем с ПониПрог. На програмата го дава че чипа е I2C Bus 8bit eeprom. Като свърза чип към тоя кабел на Xerox 24C02WP го чете но не може да го записва. А на програмата го дава че кода е I2C Bus 16bit eeprom и при запис дава Write failed. Ако го направя да е 8bit го записва успешно но принтера после не го разпознава.
Дали може кабела предполагам или някаква друга настройка за да се вкара кода 16bit.
Мерси предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 18:32 Заглавие: |
|
|
Абе нешо не ти се разбира нещо въпроса - уж само се чете после пък се пише само в 8bit...
С нормален 24схх не става ли?
А, освен понито защо не пробваш с ICProg например? |
|
|
 |
manko123 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 19:21 Заглавие: |
|
|
значи чипа на ксерокса се чете,но като записвам новия код постаянно дава тая грешка. Имам предвид за 8bit че като отворя новия код го дава че е 16bit и от менюто като му дам 8bit и тогава го записва, но принтера не го разпознава. А кодовете на самсунга са 8bit и с тях става. Та затова се мисля че е нещо свързано с кабела като оня чип е различен, не зная какво точно значи 2 и 4 радлика в кода, но сигурно има значение. За другата програма ще пробвам утре, дано стане...
Но това ми е много чудно,как го чете пък не иска да го записва. При записа един плъзгач се пълни до 100% и веднага след това отново и успешно, а при ксерокса само 1 път и след това дава грешка. |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 20:37 Заглавие: |
|
|
Кабела го махни от списъка с обичайните заподозрени. Щом чете значи и ще пише, за квадратната шина долу-горе е така
Свали си все пак едно ICProg и пробвай с него (ако си с XP инсталирай и драйвера) и виж как е с този софт. По принцип 8 и 16 бита си е въпрос на гледна точка, но може ключа за твоята барака и пони-то може да е в Swap на байтовете, пробвайи това  |
|
|
 |
manko123 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 9:52 Заглавие: |
|
|
това със Swap може ли да ми кажеш по-подробно как става, сори ама не ги знам в подрабности сички тия неща.
Мерси предварително!
това със Swap не става, пак същото го дава под Понито, а със IC-Prog го записва но при проверката дава грешка на адрес 0004h, 5 или 3, като пробвам няколко пъти, ето снимка
а този ред го няма, това е сигурно била и причината при понито, там само че не пише какво прави плъзгача като се пълни 2 пъти, единия път е било при четенето,после при проверката. Е да ама и с тая програма нещо не става |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
manko123 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 13:25 Заглавие: |
|
|
| къде го видя това WP? |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
manko123 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 14:49 Заглавие: |
|
|
| абе човек аз ли не виждам,ти ли си объркал ама не го виждам това WP. И ако е заключено може ли да се отключи? |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 23:18 Заглавие: |
|
|
Абе ти сваляш ли чипа от ксерокса ?
Тъй кат гледам кабела с тея щипки, си мисля, че е да щипеш паметта директно на платката. Я вземи я сложи на един програматор и пробвай пак. |
|
|
 |
|