Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете ми да избера усилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Atomic
Гост

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2005 21:30    Заглавие: Помогнете ми да избера усилвател Отговорете с цитат

Здравейте,

Не мога да се реша какъв усилвател да си купя.
Имам два JBL GTO936 трилентови говорители отзад http://international.jbl.com/car/product.asp?prod=GTO936E%2F230&ser=GTO&cat=MEL&type=&language=ENGLISH , отпред съм с някви сонита и пищялки пак сонита.
Вързах задните прези един Пионер 2*55 и ми хареса, но реших, че ми трябва още по силен за да ползвам пълния капацитет на задните говорители.
Първо си харесах ето това http://international.jbl.com/car/product.asp?prod=GTO+2000%2F230&ser=GTO&cat=AMP&type=H&language=ENGLISH , но след това започнах да се чудя дали да не е 4-канален за да вържа и предните. Харесах този http://international.jbl.com/car/product.asp?prod=GTO+4000%2F230&ser=GTO&cat=AMP&type=H&language=ENGLISH , но той е доста по-скъп. Докато разглеждах из немския ebay.com попаднах на Магнат 4-канален http://www.magnat.de/content/carhifi/product_detail_en.asp?p=125561&pl=5&s=82 , значително по евтин. Освенто това съм фен и на Сони, но не зная каква е разликата между Екплоуд и обикновен амплифер.
Сега съм тотално объркан. Чудя се да ли има смисъл да се набутвам за 4-канален при положение че няма да слагам туба, каква марка да е, колко мощен и тн.. Насочете ме, посъветвайте ме нещо. Не мога да дам ценова граница, защото в в ибей се пазарува на търг, но все пак мисля, че до 50-100 евро мога да купя секънд хенд на JBL, които са ми фаворита.

Много ви благодаря.
Върнете се в началото
Svetoslav40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берлин/Германия

МнениеПуснато на: Вто Май 17, 2005 9:46    Заглавие: Отговорете с цитат

даи на някои да ти направи QUAD405 и си готов, ко ще пълниш гушите на ония обирджии (sony, magnat и т н).
Инак зимаш един блаупункт 4х75 и пак схе свири.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 17, 2005 22:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Блаупунктите държат много висока цена. Къде да отида да ми направят този Куад, и колко би излезнало?
Върнете се в началото
Svetoslav40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берлин/Германия

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2005 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Смятам цхе някои тука от форума го е правил вече, и може да ти каже ориентировачно колко ще струва, според мен, само материалите ще са около 70-80лв, и там малко труд(ако има начертано PCB) или повечко труд ако не.....мисля сега да си правя такива 4бр, но о6те не съм напреднал с захранването, защото тука в форума не6то се карат кои какви материали ползва, и накрая само манджа с грозде Laughing , като стане захранването ше си имам и усилвател4ета в колата (не че сега си няям, ама газараията....нали знаеш) и ще къртя мивки из града....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пет Май 20, 2005 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то 90лв ми излиза JBL GTO 2000 2*75 rms, а 4*50 е около 120лв.
Секънд хенд естествено.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети