| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2010 7:52 Заглавие: SAMSUNG SCX-4521F ТОНЕР КАСЕТА ВЪПРОС |
|
|
Здравейте колеги.Понеже досега не ми се е налагало да ремонтирам офис техника имам един дилетантски въпрос.Служебния лазерен принтер SAMSUNG SCX-4521F е с тонер касета ML-2010D3/ELS.Когато ми го пратиха миналата година вероятно беше или с нова или с пресно заредена касета и изкара близо 1 кашон хартия тоест 2500 копия.Печата се основно текст без снимки картинки и т.н.Сега лятото го заредих в една фирма но взе да бледнее на 2 пакет хартия.Тоест около 650 до 700 копия. Интересува ме колко грама тонер поема тази касета и до каква степен може да се зареди -грубо брой на копията.Колко пъти може да се зарежда ? Модела е с едно бушонче отзад което по принцип е изгоряло и пак работи.Вероятно вътре е заобиколено в електрониката на принтера.Благодаря  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2010 15:11 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | -грубо брой на копията. |
Каталожен № ML-2010D3/ELS - Брой страници 3 000 стр.
Презареждай докато качеството на отпечатваното те удовлетворява. |
|
|
 |
stoianow Опитен потребител

Регистриран на: 29 Дек 2002 Мнения: 213 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 11:36 Заглавие: |
|
|
| Предпазитела е за РЕСЕТ, машината сама го изгаря и се занулява правилсъм го хиляди пъти. Иначе пищи и казава , че няма тонер предпазитела е 100мА не слагай по голям. УСПЕХ касетата ако е оригинална събира 70гр ако е сменана 90гр. Тук при самсунга трябва да е точния тонер иначе бледо става. Отвори касетата изчистия и я напълни с тонер като за 1710 няма да има проблеми. Влагата много я бърка ! |
|
|
 |
spiroffff Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 23:25 Заглавие: |
|
|
| Най вероятно се е зацапал металния нож/една "тенекия",която се търка в зареждащия вал/ Точно ръба който контактува със зареждащия вал се чисти, остъргва се чернилката докато лъсне ръба. След това започва да печата супер черно. По мои наблюдения една такава оригинална касета може да изкара и 4 пълнения без нужда от ремонт. |
|
|
 |
Translator Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2010 17:28 Заглавие: |
|
|
1. Бушончето на касетата е 0.063 A
2. Най - вероятно имаш барабан за смяна.
3. Не знам в коя фирма пълниш касетите , но виж дали са изчистили вторичния контейнер и дали не са махнали ъплътненията около доктор блейда, което да причинява задръстване на посления.
4. В касетата има още три ролки, , всяка от която ако си изгуби свойствата , копието за почва да избледнява.
5. Слагат ти калпав тонер. |
|
|
 |
|