Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samsung CK-5020T шаси SCT11D - проблем със захранване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
djmimo89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2010 9:14    Заглавие: Samsung CK-5020T шаси SCT11D - проблем със захранване Отговорете с цитат

Здравейте колеги. Имам следния проблем с този телевизор. Значи, когато ми го донесоха за ремонт ми казаха че се била появявала тъмно сива лента посредата на екрана при пускане на телевизора и като поработи малко се оправял. Този проблем бил от близо 1 година и преди да ми го донесат телевизора отказал да работи. Когато го отворих видях че, предпазителят е изгорял, смених го, но пак изгоря. След дълго ровене в чичо google, намерих схемата. Установих че SMR 40200C и HIS0169C на захранването са извън строя. Може би има и друго което е извън строя, но за сега немога да проверя, защото немога да го пусна. Четох някъде че, имало някакви турски захранвания за тези телевизори за около 20, 30 лв. Тези две интеграли (SMR 40200C и HIS0169C) се сменяли двете, а само SMR 40200C струва 30 лв, което не си струва да я сменям при наличието на такова захранване. Та въпроса ми към вас е каде мога да го намеря това захранване. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека пише.

П.П. Незнам как да кача схемата тук в форума извинявам се за което.

П.П. процесора на телевизора е SAA5290ZP/059
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2010 9:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива захранвания има в почти всички магазини за резервни части . Можеш да го поръчаш и при Божилов.
Закарай телевизора в най-близкият сервиз. По евтино ще ти излезе . Успех .

Последната промяна е направена от tsarvulan на Съб Ное 06, 2010 9:31; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2010 9:27    Заглавие: Отговорете с цитат

КОЛЕГА,явно не си търсил там където трябва.Напиши в търсачката на форума SMR 40200C , и ще видиш колко много има за четене.
djmimo89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2010 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно наистина съм пропуснал доста работи. Извинявам се за което. Ще потърся такова захранване и ще го поставя. Ще ви държа в течение, защото мисля, че проблем има и в ТХО-то заради тази тъмно сива лента посредата на екрана. Благодаря за отговорите!
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2010 9:43    Заглавие: Отговорете с цитат

djmimo89 написа:
..тъмно сива лента посредата на екрана..

Сигурно е по диагонал на екрана, ама не уточняваш по кой от двата? Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2010 9:46    Заглавие: Отговорете с цитат

То хубаво си чел,ама едно е кво си чел,друго е какво си разбрал.
Въпросното "турско захранване" нито струва 30лв. нито е решение на проблема ти(освен за временно и след няколко месеца да му се ебе мамата на телевизора за постоянно).Има си дъвкано по въпроса на дълго и нашироко какви китове се слагат и т.н.Китове за това шаси имам постоянно на склад.Цената ти е на лични.
Цитат:
проблем има и в ТХО-то заради тази тъмно сива лента посредата на екрана.

Що винаги набеждавате ТХОто,за неща които по всяка вероятност нямат нищо общо с него Question На какво се дължи тази лента се разбира с осцилоскоп(а и по други начини).
А най-евтино ще ти излезне ако просто го закараш на сервиз.И се запознай с правилата на форума и с кое бутонче се отговаря Exclamation Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Георги Стоичков
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2010 9:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съсипвай телевизора с тия универсални захранвания, SMR40200 както и хибрида ги има навсякъде. Можеш да сложиш и китчето с tda4605, смени и мрежовия електролит.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети