| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 10:38 Заглавие: ТВ ELITE 21EF09 проблем с хоризонталната развивка-решено |
|
|
Шаси -P1470A01
Процесор-(N302) TDA11105 (останалите надписи са скрити под лепенка на която пише NT11105PC323AG)
ТХО-(T471) BSC25-T1010A
Краен ХО-(V403)- 2SD5036
Захранване-(V513)- 2SC5287
(V516)- 2SC3807
Телевизора го приех с описание на дефекта, че е свил картината. При включване от говорителите се чуваше брум синхронизиран с опита да се включи хоризонталната разивка. След третия опит телевизора преминаваше в дежурен режим. Започнах да меря какво става по входоете и изходите на процесора. Като стигнах до изхода H(out) при докосане със сондата телевизора заработи. Вече половин час се опитвам да открия студена спойка усуквайки и почуквайки шасито но без резултат. Телевизора работи и не ще да спира. Възможно ли е самия процесор да е дефектен или да продължавам с търсенето на лоши връзки и студени спойки?
Последната промяна е направена от iwkom на Вто Ное 16, 2010 17:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 10:49 Заглавие: |
|
|
Как е свита картината хоризонтално или вертикално? А ако са се стоплили някои кондензатори и не е студена споика . Хубаво се загледаи във вертикалния размер дали няма да те насочи към нещо. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 10:55 Заглавие: |
|
|
| Там е работата, че телевизора изобщо не се запусна докато не започнах да измервам. По описанието на клиента е била свита от двете страни. Това ме накара да проверявам хоризонталната развивка. Ако имаш предвид филтриращите кондензатори по захранването току що ги измерих всичките за пулсации както и самите напрежения. Не откривам нищо нередно досега. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 10:59 Заглавие: |
|
|
От двете страни свит не означава ли ниско захранване , как мислиш . Това че неможе да стартира в комбинация с хоризонталния размер води към захранване . Докато мериш неможе ли да се стопли някое С и да му дойде капацитета. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 13:55 Заглавие: |
|
|
| Пробвай като почне да минава в стендбай сам да измериш 5-те волта на процесора дали не клякат за момент ,кондензаторите си сигурен че са добре така ли? |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 14:00 Заглавие: |
|
|
| Точно там се крие зайчето. След половин часова работа телевизора угасна със първоначалните симптоми, само че вместо 8 волта имам само 4 волта. Започвам да ровя около транзисторите и ценерите . А колкото до кондензаторите всичките които ми се видяха подозрителни ги смених включително и тези за 8 и 5 волта. |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 15:29 Заглавие: |
|
|
| Няма какво да мериш ами смени транзистора за 5-те волта 2sc2655 ,мисля беше -намира се до радиатора на крайното стъпало за звука,смени го с bd139 и затваряй телевизора. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 16:44 Заглавие: |
|
|
| Право в дсятката с едно допълнение. Смених и ценера в базата на този транзистор. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 17:32 Заглавие: |
|
|
| Признавм си, че не бях мното внимателен. Тази тема я бях прочел, но транзистора на измерване даваше че е здрав и затова не бях го сменил и добре, че послушах съвета. Това ще ми е за урок. Досега не съм имал случай да сменям елемнт, който да показва нормални стойности при измерване. |
|
|
 |
|