Vaiking Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 12:29 Заглавие: Проблем с LCD монитор HP1730 |
|
|
Здравейте! Имам един иначе малък, но не и за мен, проблем с въпросния монитор HP 1730. Купих го вчера втора ръка и като го закачих ми показва работния плот с всички икони, работи, но ми излизаше един надпис в бяло поле, че няма свързваш сигнал или нещо такова и след 3-4 секунди монитора заспиваше. Обадих се на собственика, който ми каза, да променя mHz, т.е да ги намаля, защото няма нужда да са на висока стойност. Наистина проблема се оправи, свалих ги на 60 и няма проблем с това. Работи си съвсем нормално. Проблема ми идва от другаде. Реших да стартирам любимата си компютърна игра - Civilization 3, ако ви говори нещо и при стартирането на играта монитора целия става черен и пак този надпис си плава из черния фон. Не може да се излезе от състоянието нито с "Esc", нито с "Ctr-Alt-Del", нито никак, само рестарт го оправя. Интересното е, че всякакви други игри и приложения, и програми стартира и визуализира без проблеми, само на тази игра прави проблем. Проверих оптималните настройки за играта - направих ги - нищо, намалих резолюцията, увеличих резолюцията - нищо, цвета намалих на 16 бита, пак не ще; преинсталирах играта - същия проблем. Тази игра съм я стартирал на други LCD монитори и никъде не ми е правила проблем. От компютъра ми също не е проблема, защото същия ден я играх на стария си монитор.
Моля ви да ми помогнете, колкото и нелепа да е причината и молбата ми - това е любимата ми геймка за разтоварване след работния ден!!! |
|