| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Радослав Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 17:25 Заглавие: Осцилоскоп C1-94 - няма високо напрежение |
|
|
Здравейте!
Мерих първо с воптметъра през делител, после и с пръст пипнах е няма и няма високо напрежение на повишаващия траф. Най -високото напрежение по изводите на тръбата е 200V....
http://cxem.net/izmer/izmer37.php Руснаците подробно са написали всичко, но проблема е че не разбирам всичко. Примерно какво ще рече:
"Коллектор, сток Эмиттер, исток База, затвор"
Надявам се проблема да е в транзисторите управляващи ВВ рафа.
Благодаря, поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 17:34 Заглавие: |
|
|
В таблицата са ти дадени постояннотоковите режими на активните компоненти - биполярните и "полеви" транзистори на съответните им изводи: Колектор, емитер, база (дрейн/drain, сорс/source, гейт/gate).
П.П. Но ако не си наясно поне с тези термини, не знам защо така смело подхождаш. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Радослав Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 17:52 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързия отговор.
Да това го разбрах че е постоянно токовия режим на транзисторите, но
не знаех че на руски "сток исток затвор" са D/S/G...
Имах един колега в университета, който дойде при мен със усилвателя си и думите "казаха ми че трябва да се сменят едни крачета" - е това е човек който не разбира. /имаше предвид крайните транзистори/
Аз си мисля, че поне някакви елементарни познания имам.  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 20:06 Заглавие: |
|
|
Ще е ли достатъчно ?
| написа: | | Надявам се проблема да е в транзисторите управляващи ВВ рафа. |
Ха, дано! Ама обичайно проблема е точно в трафа
Пробива вв-намотката и не тръгва осцилатора T1_2 . Ако дадеш накъсо емитер-колектор на T3 R4 се претоварва и прегрява.  |
|
|
 |
Радослав Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 20:46 Заглавие: |
|
|
emoome@ прав си.
Прозвъних ги всичките /3 германиеви / транзистора около първичната, всички са наред.
Вече ше пренавивам трансформатора, но като гледам играчка ще е, всичко така е залято или слепнало, че не мога да преброя навивките ... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
Радослав Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 21:08 Заглавие: |
|
|
| Ще развия от първична на трансформатор. Смятам да сложа още 3 сепаратора, защото ми се струва че братушките са спестили.... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 21:36 Заглавие: |
|
|
| Радослав написа: | | Ще развия от първична на трансформатор. |
Не развивай нищо,ами си сложи НОВ проводник  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2010 20:22 Заглавие: |
|
|
Най-добре преди да почнеш пренавиване смени електролитните кондензатори. Точно покрай германиевите транзистори има няколко кондензатора мисля по 1 микро бяха. Ако са оригиналните сменяй ги. Досега 2 осцилоскопа съм възтановявал така с този проблем. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Радослав Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
Ами предисторията е че със времето беше почнал да ми дава 50Hz-ови брумове. И му смених кондензаторите. Имеше кондензатори с 10 пъти по-нисък капацитет. /смених само разъхналите другите ги оставих на доизживяване/
Преди да сменя кондензаторите лъча беше изчезвал няколко пъти но след прецъкване от контакта се оправяше. И така си го ползвах докато брума не стана прекалено осезаем.
Странна работа дори и като окъся ЕК на Т3 както каза emoome@ Т1,Т2 тряба да почнат да осцилират с резонанса на Tр1 ....
Т1 Е 11.3 К -10.9 Б 11.4
Т2 Е 11.3 К -10.9 Б 11.4
Т3 -Е 10.6 К -11.7 Б -10.9
Снощи май прибързано пренавих трансформатора, старата намотка на външен вид не беше цвете. Но пак е същото ...
П.С. Въпреки че противоречи на законите на Мърфи напоследък все по-често ми се случва да намирам по 2-3 дефекта в една схема по практически автономни блокове ...... |
|
|
 |
|