|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ribolovec2 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 16:42 Заглавие: Превръщане на касетофон в подобие на записващ дек? |
|
|
Здравейте! Гледам, че из форума има много теми за добавяне на AUX IN към автомобилен радиокасетофон, като има предложени и алтернативни решения с трансмитер или специална касетка, но това, за което аз се интересувам е по-друго. По разни, най-вече сантиментални, причини искам да си записвам касетки, в смисъл от компютъра - на касетка. Нямам дек и искам да измисля нещо, с което да използвам касетофона си и да получа задоволително качество на записа. Става въпрос за Philips AZ1500 (service manual в attachment-a). Той няма въпросния външен вход, предвиден е за 1 касетка (което прави невъзможно ползването на адапторна; трансмитерът също не е опция - самите те са калпави като цяло, пък и трябва 12 волта захранване), има радио и CD. Разгледах схемата и там сигналите от касета, радио и CD се комндват от процесор и не знам къде точно в случая трабва да добавя спомагателния вход. Тъй като ще ползвам компютъра за източник, може входа да е цифров, като се ползват ЦАП на касетофона, стига да е по-лесно като изпълнение. Целта на занятието е да мога от спомагателния вход (цифров или аналогов) и да слушам през самия касетофон, и да записвам на касетка. Идеята за цифровия вход ми дойде от там, че така или иначе касетофона може да си записва от CD на касета, и би било лесно да се "излъже" като със някаква схема се превключи между CD-то и спомагателния. Приемам всякакви идеи, стига да не са купуването на нов касетофон ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 18:20 Заглавие: |
|
|
1. Касетофона едва ли има ЦАП в него.
2. За да записваш ти трябва усилвател за запис и генератор на подмагнитващ ток, които ще трябва да ги сложиш допълнително.
3. Ще ти трябва и изтриваща глава + генератор за нея. (може да използваш общ генератор за изтриване и подмагнитване)
4. Може би ще ти потрябва и глава за запис (тази за четене може и да не стане)
5. Всичко това трябва да се превключва по подходящ начин.
При така зададения въпрос мисля, че е по-лесно и по-евтино да си купиш дек. |
|
|
 |
ribolovec2 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 19:55 Заглавие: |
|
|
| Явно не е успял да се качи manual-а.. няма значение, има го в базата данни на сайта. Мисля, че не е нужно да се добавят всички тези функции, след като касетофона си е произведен за запис, просто е предвиден да записва от вграденото в него CD, а щом има CD, няма как да няма ЦАП. Въпроса е как да се осъществи това, което се има предвид при точно този модел? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|