| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rdragor Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 21:48 Заглавие: тв елит разфокусирана картина |
|
|
| Така телевизора го купих 2008 год.сиреч що годе е нов, на 6 тия месец му гръмнаха два електролитни кондензатора около тхо и един в развифките същите ги смених с качествени такива от други телевизори,до сега е работил без грешка но напоследък му се разфокусира картината започнаха да се появяват сенки тип факла като от изстощен кинескоп. Отворих го въртях скриина без особен резултат смених резистора на отоплението който е 5 ома със 3ома картината се оправи . Така питането ми е възможно ли е да се изтощи този кинескоп за две години? Не се занимавам професионално с телевизори любител съм и се извинявам ако въпросът ми не е за тук и ако нещо не е по правилата. Тв, е марка елит модел 29EF81. Благодаря на всички отзовали се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 22:06 Заглавие: |
|
|
| Тези кинескопи на елита са си малко"калпави",това че ти е надул електролити преди време е било знак че не е наред захранването.Сменяйки ги си отстранил следствието но не и причината.Това вероятно е причина за по скорошното "умиране"на кинескопа(оставяйки го да работи със завишени напрежения).Според мен това е още едно потвърждение на поговорката:Ако имаш кило брашно-дай го на майстор за да ти направи хляб. |
|
|
 |
rdragor Нов потребител

|
|
|
 |
rdragor Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 22:45 Заглавие: |
|
|
| И още един въпрос колко волта трябва да е отоплението на тези кинескопи , в момента е 4,2 волта? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 22:53 Заглавие: |
|
|
| Отопление се мери с осцилоскоп. 22 Vp-p. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 0:16 Заглавие: |
|
|
Насочи се към сервиз,а ако излезе кинескоп-към гюма. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|