| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dj_widowmaker Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 17:26 Заглавие: Навиване на високоволтов траф |
|
|
| Здравейте колеги,предстои ми да навивам трансформатор с вторично напрежение 1500V и ток 0.12А.Другото вторично е 9V/2A.Магнитопровода ще бъде от руски траф ТС-270.Питането ми е ще трябва ли да взема някакви по-специални мерки относно изолацията между отделните навивки,предвид високото напрежение.Съмненията ми са, че може да възниква електрическа дъга между отделните навивки и между отделните вторични напрежения.Ще бъда благодарен на всякакви съвети относно реализацията. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 17:34 Заглавие: |
|
|
На 2 реда слагаш изолация и ще е предостатъчно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 19:37 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш място можеш да направиш високоволтовата намотка на 2 или три секции. По този начин се намаля потенциала между отделните навивки във всяка секция, и вероятността от прескачане на искра. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 20:07 Заглавие: |
|
|
Принципно и никакви мерки може да не вземе и пак няма да е погрешно-1500В не са много.На микровълновите напрежението е повече и въпреки всичко единственото на което се обръща внимание е максимално доброто навиване,така че да не пропадат навивки в по-долни редове(щото дефакто от това идва белята).И както се вижда-в основни линии десетина години и повече си карат без проблеми.Далеч по-важно е според мене доброто застопоряване на навивките-стабилно клепане с лак на всеки ред,оти много ме дразнят гласовити трафове.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2010 8:54 Заглавие: |
|
|
Аз съм за Божилов. Това което казва е достатъчно, само да добавя лака да е шел за да не разяжда лака на проводника. Аз Навремето като си правех 1000В за ГУ50 на всеки ред слагах обикновена хартия и си бачкаше без проблем. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|