| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 11:13 Заглавие: Прогонване на хлебарки |
|
|
Има ли електрически метод - някаква светлина или вълни електрически или магнитни, звукови за прогонване на хлебарки.
Един приятел ме пита за метод за прогонване на хлебарки от поточна линия за производство на хляб които понякога попадат в пакетиращата част. Въпреки редовното третиране на помещението от службите за обезпаразитяване. Знам че хлебарката може би е най устойчивата твар на различни въздействия. Пускането на отровен газ в машината е невъзможно рзбирате защо, трябва да е нещо безвредно за храната и човека. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 11:19 Заглавие: Re: Прогонване на хлебарки |
|
|
За електронно не знам. Но едно време баща ми докара една торбичка с една пудра която нямаше никакви надписи...... след поръсването с нея те сами си отиваха да се "отровят" и после им броиш секундите живот който им остават...Напълно без вредна била то и котката ми я облиза няколко пъти и нищо не и стана. След първото поръсване поне 4-5 години не бях мяркал, а преди тва беше ужас! Лошото е, че не мога да разбера как се казва това чудо знам само, че по затворите са го ползвали едно време. За електронен начин сега се сещам, че в метро имаше някакви "универсални" за хлебарки , комари , гризачи. Но ако са като тия дето ги продават за сглобяване против комари - просто няма смисъл определено не работи или нашите комари тука са много мутирали . Иначе има отрови който са на водна основа и за тях знам, че не били вредни но няколко часа след пръскането, а за резултата - определено го има ние във входа викахме фирма да пръска, че не можеше да се влиза дори в асансьора  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 12:18 Заглавие: |
|
|
http://www.pestcare.bg/ _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 13:23 Заглавие: |
|
|
Хубава реклама, но не върши работа. Там си има фирма която се грижи за обезпаразитяване, въпрос ми е конкретен. Начин за прогонване на от определено пространство безвреден за храната и човека. Затов си мисля ако такъв има, да е на база някакво излъчване. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 15:38 Заглавие: |
|
|
Посипва се боракс в различни капачки примерно.Боракса е борна киселина продава се в аптеките прахообразно е  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
sednal Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 15:59 Заглавие: |
|
|
| Има инсектициди на базата на пиретроиди.Водят се слабоопасни за топлокръвни. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 20:09 Заглавие: |
|
|
| ЕТО. Но не знам дали имат ефект. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 22:12 Заглавие: Re: Прогонване на хлебарки |
|
|
| DJ69VN написа: | | Лошото е, че не мога да разбера как се казва това чудо... |
Според описанието ми прилича на дихлор-дифенил-трихлоретан (ДДТ). Трови всичко наред - и хлебарки и хора _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 6:09 Заглавие: |
|
|
Мисля че вече не го продават за да могат да се нагушат тъпите фирми за борба с вредителите и др., но все пак може да питаш. Отиваш в аграрна аптека и питаш за детергент или нещо от сорта беше, представлява бял прах и е много малко колиество и се разтваря във вода и се пръска, ефекта е същия като | Цитат: | | ...... след поръсването с нея те сами си отиваха да се "отровят" и после им броиш секундите живот който им остават...Напълно без вредна била то и котката ми я облиза няколко пъти и нищо не и стана. След първото поръсване поне 4-5 години не бях мяркал, а преди тва беше ужас! | незнам колко е безвредно за зивотни и хора на е супер ефикасно ! |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 9:32 Заглавие: |
|
|
Здравейте! Жена ми купува от агроаптеките (от тази при пазара "Захарна фабрика") по две флакончета като от пеницилин, едното с бяла течост, другото прозрачна. Преди употреба се смесват и разреждат с вода и се пръска с пръскалка като от препаратите за миене на стъкла.
Жестоко е, действа повече от две години, не се мяркат въобще. Не струва скъпо и, продавачите твърдят, че е безвредно, ако не поглъща директно. Едното, 9ml, с оранжев етикет, NUVAN 1000S Дихлорвос. Другото, зелен етикет, "Айкън - 10 - СК", ламбрацихалотрин, пак 9ml. |
|
|
 |
|