Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнения за оловен акумулатор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 10:59    Заглавие: Мнения за оловен акумулатор Отговорете с цитат

Вчера купих от Практикер два оловни акумулатора 6V/1.3Ah. Напрежението и на двата беше около 3.5V. След свързване към токоизправител при опит да ги заредя се оказа, че ток през тях не протича. Знам, че оптималният заряден ток е 1/10 от капацитета. Опитът ми за работа с акумулаторни батерии се свежда единствено до експлоатация на автомобилни акумулатори. Дали в случая има нещо по-специфично, което не знам или просто са ми пробутали дефектна стока?
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ги държиш продължително време включени на заряд, може и да се събудят, но капацитетът им вече няма да е 1.3 Ач.
Най-добре е ако можеш да ги върнеш, а ако купуваш други, вземи и волтметър със себе си, макар че и това не е гаранция за качествена стока.
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

А най-добре вече не купувай такива стоки от такива магазини-обикновено там всичко е заседяло,та заседяло....
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 14:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам доста опит с тези акулатори.Дори да се "дигнат" пак няма да вършат никаква работа,на другия ден пак ще паднал до 3 волта.Просто са умрели.Връщай ги и си купи от друго място-вероятно цялата им партида е "мъртва"

Последната промяна е направена от bai_tishan на Нед Ное 28, 2010 18:16; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз бих те посъветвал същото - връщай веднага , ако е възможно !
Оловен акумулатор 6V , ако е стоял дълго време под 5V (1,7-1,8 V на клетка) безвъзвратно си отива заради сулфатизацията .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Оправи си темата по правилата.

Тези акумулатори обслужваеми ли са и имат ли електролит? Защото си мисля че не са заредени с такъв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 19:28    Заглавие: Оловен акумулатор 6V/1.3Ah - не се зарежда Отговорете с цитат

Съжалявам ако е станало недоразумение, но акумулаторите са необслужваеми.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2932/100327641674518928312909645593gU41RLrgB3p18i0dvav.JPG
Държах единия 3 часа свързан към изправител без никакъв ефект. При напрежение 8V и заряден ток под 0.5 mA напрежението си остана все същото. Май ще трябва да се разходя до магазина и да мина пак през всички унизителни пазарлъци при рекламация на негодна стока. Sad
bojitchko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай за кратко с по-високо напрежение. Със зарядно за автомобил няма да стане. Трябват 30 и повече волта. Може и да се получи нещо.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не пробвай!Връщай ги,доде е време и върви в КОНРАД-там би трябвало да има такива.Не правя реклама или антиреклама на никой,но мисля,че имам право да кажа мнението си-от този тип акумулатори,като изключим скъпите маркови-PANASONIC,SANYO,FIAAM-най-доброто тук(VARTA изобщо не ги броя за нищо!!!),у нас е вносът на КОНРАД!Години наред с техните акумулатори нямам никакви проблеми,Колкото пъти се е наложило да купувам от други съм брал ядове.
P.S. На умрял х.й и 30 000 V да му дадеш-все тая!

DRL модули за всички видове автомобили!

Последната промяна е направена от Ditronix на Нед Ное 28, 2010 22:26; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lz1wvm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: в Гората

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам точно означенията,но този надпис 0801 върху акумолатора трябва да е датата на производство.При оставане на дълго време на акумолатора без напрежение,гелът сулфатизира,и се образуват едни бели топчета в клетките на акумулатора....същото важи и за продължително презареждане.Акумулатора остава без активна маса и е негоден за употреба.Това проличава при разклащане на акумулатора.....ако се чува тракане на тези топчета....значи е за хвърляне.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети