| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 10:59 Заглавие: Мнения за оловен акумулатор |
|
|
Вчера купих от Практикер два оловни акумулатора 6V/1.3Ah. Напрежението и на двата беше около 3.5V. След свързване към токоизправител при опит да ги заредя се оказа, че ток през тях не протича. Знам, че оптималният заряден ток е 1/10 от капацитета. Опитът ми за работа с акумулаторни батерии се свежда единствено до експлоатация на автомобилни акумулатори. Дали в случая има нещо по-специфично, което не знам или просто са ми пробутали дефектна стока? _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 11:14 Заглавие: |
|
|
Ако ги държиш продължително време включени на заряд, може и да се събудят, но капацитетът им вече няма да е 1.3 Ач.
Най-добре е ако можеш да ги върнеш, а ако купуваш други, вземи и волтметър със себе си, макар че и това не е гаранция за качествена стока. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 11:58 Заглавие: |
|
|
А най-добре вече не купувай такива стоки от такива магазини-обикновено там всичко е заседяло,та заседяло.... _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 14:02 Заглавие: |
|
|
Имам доста опит с тези акулатори.Дори да се "дигнат" пак няма да вършат никаква работа,на другия ден пак ще паднал до 3 волта.Просто са умрели.Връщай ги и си купи от друго място-вероятно цялата им партида е "мъртва" _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Нед Ное 28, 2010 18:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 18:11 Заглавие: |
|
|
И аз бих те посъветвал същото - връщай веднага , ако е възможно !
Оловен акумулатор 6V , ако е стоял дълго време под 5V (1,7-1,8 V на клетка) безвъзвратно си отива заради сулфатизацията . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 19:28 Заглавие: Оловен акумулатор 6V/1.3Ah - не се зарежда |
|
|
Съжалявам ако е станало недоразумение, но акумулаторите са необслужваеми.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2932/100327641674518928312909645593gU41RLrgB3p18i0dvav.JPG
Държах единия 3 часа свързан към изправител без никакъв ефект. При напрежение 8V и заряден ток под 0.5 mA напрежението си остана все същото. Май ще трябва да се разходя до магазина и да мина пак през всички унизителни пазарлъци при рекламация на негодна стока.  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
bojitchko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 21:15 Заглавие: |
|
|
| Пробвай за кратко с по-високо напрежение. Със зарядно за автомобил няма да стане. Трябват 30 и повече волта. Може и да се получи нещо. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 22:24 Заглавие: |
|
|
Нищо не пробвай!Връщай ги,доде е време и върви в КОНРАД-там би трябвало да има такива.Не правя реклама или антиреклама на никой,но мисля,че имам право да кажа мнението си-от този тип акумулатори,като изключим скъпите маркови-PANASONIC,SANYO,FIAAM-най-доброто тук(VARTA изобщо не ги броя за нищо!!!),у нас е вносът на КОНРАД!Години наред с техните акумулатори нямам никакви проблеми,Колкото пъти се е наложило да купувам от други съм брал ядове.
P.S. На умрял х.й и 30 000 V да му дадеш-все тая! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили!
Последната промяна е направена от Ditronix на Нед Ное 28, 2010 22:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 22:25 Заглавие: |
|
|
| Не знам точно означенията,но този надпис 0801 върху акумолатора трябва да е датата на производство.При оставане на дълго време на акумолатора без напрежение,гелът сулфатизира,и се образуват едни бели топчета в клетките на акумулатора....същото важи и за продължително презареждане.Акумулатора остава без активна маса и е негоден за употреба.Това проличава при разклащане на акумулатора.....ако се чува тракане на тези топчета....значи е за хвърляне. |
|
|
 |
|