| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pvdpepo1 Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 20:27 Заглавие: |
|
|
Оправи базата на входния транзистор на първо време. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
pvdpepo1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 21:28 Заглавие: |
|
|
Мерси за бързия отговор RC но нямаше ефект разгледах дали всичко е свързано и мисля че няма грешки пробвах сега и на 5.12 да е симулирам и пак нестана направо съм се побъркал с тези програми. _________________ Email : [email protected] |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
Винаги, когато съм имал подобни проблеми, съм ги предотвратявал като съм премалхвал елемент/елементи от схемата, докато симулацията отпуши. Иначе другото е загубено време и лош сън
Струва ми се, че говорителчето е само картинка, а не консуматор. Замени го с резистор 8 ома. Или пък дефиницията Ohms да не е позната за симулатора... _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
pvdpepo1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 22:43 Заглавие: |
|
|
ами мерси за съвета аз съм сложил резистор 8ома където е говорителя и вече просто нямам никакви идей как да го оправя може проблема да е в програмата а може би не .. за първи път правя схема с нея в университета работим с 5.12 но за жалост ги няма транзисторите който ми трябват ако има тук някой със свободно време да пробва схемата от линка който съм дал поне да знам дали проблема е някаде в компа _________________ Email : [email protected] |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 8:15 Заглавие: |
|
|
Провери си дали за всички чаркове,които си сложил има симулационни модели,да не се окаже,че са само схемни означения,без модел за симулация,че май имаше такава врътка и то не само при тоя симулатор  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 9:20 Заглавие: |
|
|
С риск да бъда наказан, ще кажа, че тази програма ми е оставила изключително неприятно впечатление.
Лично аз за моите нужди ползвам ISIS Professional(Proteus), но за някои неща съм принуден да ползвам EWB
showMANiak това, което описваш го има в програми от рода на OrCad...
За EWB...не мисля... |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 10:02 Заглавие: re: |
|
|
| Защо R4 не е към 9-те волта? И защо восокоговорителя не е спрямо маса? |
|
|
 |
pvdpepo1 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 10:33 Заглавие: |
|
|
БЛагодаря за съветите който дадохте но нямаше ефект пробвах говорителя на маса не се получи относно резисора който не бил към 9-те волта ами така го дават в схемата може просто в нея да е проблема ... май съм принуден да намеря друга схема _________________ Email : [email protected] |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 11:02 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | | Провери си дали за всички чаркове,които си сложил има симулационни модели,да не се окаже,че са само схемни означения, |
Поне аз така разчитам текста от картинката с грешките:
| Цитат: | dd1 - не мога да намеря дефиниции за модела
dd2 - не мога да намеря дефиниции за модела
qq1 - не мога да намеря дефиниции за модела
qq2 - не мога да намеря дефиниции за модела
qq3 - не мога да намеря дефиниции за модела |
Т.е. - програмата не разпознава типа на диодите и транзисторите.
ПП - R4 и говорителя са правилно свързани - отрицателна обратна връзка за температурна стабилизация на крайните транзистори
ППП - не ти ли е малко стара версията на Мултисима? Аз лично ползвам 10.1, а има и 11 по тракерите. |
|
|
 |
|