| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
menX Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 21:20 Заглавие: Нуждая се от захранване 3~36V, 200Hz, 200W |
|
|
Ако някой има схема на устройство, което да преобразува напрежението от ~220V в трифазно 3 по 36V с честота 200Hz.
С устройството искам да захраня машина, чийто двигател използва такова напрежение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 21:36 Заглавие: |
|
|
menX, сигурен ли си?
Я дай малко повече инфо. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 21:47 Заглавие: |
|
|
| При тази мощност от 200 вата -по лесно ще ти бъде да си вземеш един нормален 220 волтов моно или трифазен двигател и да го смениш на машината ,отколкото да правиш инвертор и то трифазен! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2005 7:24 Заглавие: |
|
|
Трудна работа. Оргиналното такова / руско / е колкото един 14 инчов телевизор и вътре е "компресирано" Не можеш да изпуснеш в него болт . Ще се разровя , ако съм запазил схемата ще опитам да ти я сканирам но не мога да ти обещая. След пренасянето не съм я виждал...
P.S. Овце ли ще подстригваш това беше май такава машина  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2005 9:24 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | При тази мощност от 200 вата -по лесно ще ти бъде да си вземеш един нормален 220 волтов моно или трифазен двигател и да го смениш на машината ,отколкото да правиш инвертор и то трифазен! |
Не е ясно какво точно иска да прави, но ако е така както си мисля, няма да стане по този начин. С тези херци мирише на нещо руско и твърде специализирано..
Навремето имаше такива електрически машини, /викаха и унформер, умформер или нещо подобно - така и не съм виждал думата написана някъде, а всеки я произнася както му падне/ - въртиш я с 220В/50 или 24В постоянно и тя вади на изхода трифазни напрежения с по няколкостотин херца честота. Не знам дали все още може да се намери нещо такова.
Проблемът на трифазния инвертор е да се направи дефазирането. Колеги са ми казвали, че има специализирани интегрални схеми за тази цел, за съжаление не им знам имената. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2005 15:00 Заглавие: |
|
|
| Най многото да е набарал някоя бормашина от руски самолет -те май са с такива параметри ,или нещо друго авиационно? |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
По корабите руските жирокомпаси се захранват с разни такива извратени напрежения. Предполагам, че е обусловено от самата специфика на устройството, макар че съм виждал къде-къде по прости системи да се захранват едновременно със следните напрежения: 220V/50Hz; 220V DC; 127V; 27V/400Hz; 21,5VDC ;16,3VDC ; и още няколко от сорта. Гледах документален филм за космическта станция МИР - и там са същите апаратури. Да им се чудиш как са ги качили горе  |
|
|
 |
menX Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 19:08 Заглавие: |
|
|
Мерси че се отзовахте. Наистина такова захранване не си струва да се прави защото ще излезе мн скъпо. По-добре е да сменя електродвигателя ако намеря друг с подобни механични характеристики и нормално захр.
А иначе устройства които преобразуват монофазен в трифазен ток и то за голяма мощност се произвеждат в България. Фирмата има и сайт, но не си го спомням.
Мерси още веднъж пичове. Чао |
|
|
 |
badganaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 22:00 Заглавие: |
|
|
| menX написа: | | Мерси че се отзовахте. Наистина такова захранване не си струва да се прави защото ще излезе мн скъпо. |
Не само скъпо,но и много сложно и е по-добре да си купиш друго. |
|
|
 |
|