Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нуждая се от захранване 3~36V, 200Hz, 200W

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
menX
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2005 21:20    Заглавие: Нуждая се от захранване 3~36V, 200Hz, 200W Отговорете с цитат

Ако някой има схема на устройство, което да преобразува напрежението от ~220V в трифазно 3 по 36V с честота 200Hz.
С устройството искам да захраня машина, чийто двигател използва такова напрежение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2005 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

menX, сигурен ли си? Shocked
Я дай малко повече инфо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2005 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

При тази мощност от 200 вата -по лесно ще ти бъде да си вземеш един нормален 220 волтов моно или трифазен двигател и да го смениш на машината ,отколкото да правиш инвертор и то трифазен!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Трудна работа. Оргиналното такова / руско / е колкото един 14 инчов телевизор и вътре е "компресирано" Не можеш да изпуснеш в него болт Smile. Ще се разровя , ако съм запазил схемата ще опитам да ти я сканирам но не мога да ти обещая. След пренасянето не съм я виждал...

P.S. Овце ли ще подстригваш Smile това беше май такава машина Smile
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 9:24    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
При тази мощност от 200 вата -по лесно ще ти бъде да си вземеш един нормален 220 волтов моно или трифазен двигател и да го смениш на машината ,отколкото да правиш инвертор и то трифазен!

Не е ясно какво точно иска да прави, но ако е така както си мисля, няма да стане по този начин. С тези херци мирише на нещо руско и твърде специализирано..
Навремето имаше такива електрически машини, /викаха и унформер, умформер или нещо подобно - така и не съм виждал думата написана някъде, а всеки я произнася както му падне/ - въртиш я с 220В/50 или 24В постоянно и тя вади на изхода трифазни напрежения с по няколкостотин херца честота. Не знам дали все още може да се намери нещо такова.
Проблемът на трифазния инвертор е да се направи дефазирането. Колеги са ми казвали, че има специализирани интегрални схеми за тази цел, за съжаление не им знам имената.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Най многото да е набарал някоя бормашина от руски самолет -те май са с такива параметри ,или нещо друго авиационно?
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

По корабите руските жирокомпаси се захранват с разни такива извратени напрежения. Предполагам, че е обусловено от самата специфика на устройството, макар че съм виждал къде-къде по прости системи да се захранват едновременно със следните напрежения: 220V/50Hz; 220V DC; 127V; 27V/400Hz; 21,5VDC Question ;16,3VDC Exclamation Question ; и още няколко от сорта. Гледах документален филм за космическта станция МИР - и там са същите апаратури. Да им се чудиш как са ги качили горе Smile
Върнете се в началото
menX
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2005 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси че се отзовахте. Наистина такова захранване не си струва да се прави защото ще излезе мн скъпо. По-добре е да сменя електродвигателя ако намеря друг с подобни механични характеристики и нормално захр.
А иначе устройства които преобразуват монофазен в трифазен ток и то за голяма мощност се произвеждат в България. Фирмата има и сайт, но не си го спомням.
Мерси още веднъж пичове. Чао
Върнете се в началото
badganaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

menX написа:
Мерси че се отзовахте. Наистина такова захранване не си струва да се прави защото ще излезе мн скъпо.

Не само скъпо,но и много сложно и е по-добре да си купиш друго.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети