| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VALKO666 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 22:11 Заглавие: TV-ГЕНЕРАТОР НА SIRIUS PCB НЕ РАБОТИ |
|
|
Наскоро се излъгах да закупя въпросния генератор на тази фирма и естествено не работи. Пратиха ми bin но се оказа че и програматора трябва да е спец.преходници и т.н.
Използвана е ATTINY2313. С осцилоскоп на изходите RGB дава нещо,но на TV сякаш няма синхронизация по кадри. Някой ако знае нещо моля да сподели.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 0:17 Заглавие: |
|
|
И аз съм го поръчвал преди време този генератор ,от тази фирма,и проблема беше същия,но поне вадеше звук.С поред мен проблема е във пик-а,а може би записа в него има нещо нередно.След разговори със този фирма ми предложиха да им го върна и те да ми изпратят друг,но сметнах че не ме устройва ,да плащам три доставки и се отказах и сега си имам генератор за звука _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
VALKO666 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 18:52 Заглавие: |
|
|
Звучи лесно и обещаващо! Благодаря ти! Ще пробвам и ще пиша.
Проблемът е че им закупих WILLEM 4.5 CLONE от същата фирма SIRIUS PCB и с реклама за 10кг чипове че може да програмира, но всичко е "МЕЧТА". Излиза че трябва да си правя програматор за всеки чип.
Совтуера на този програматор показва оригиналното разположение
на платката, но не и КЛОНИРАНАТА платка от тази фирма!
Т.Е. някой програмирвал ли е с willem 4.5 clone - ATTINY 2313 |
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 20:50 Заглавие: |
|
|
За този чип ти трябва adapter към този програматор! Лично не съм записвал този микроконтролер нo мисля, че ще стане както казах с приставка за AVR! _________________ "Всичко си има обяснение, но човек не може да знае всичко!" |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 04, 2010 13:42 Заглавие: |
|
|
Wilлem не може да записва ATTINY 2313 , а и да може не знам този дето си го купил дали въобще ще запише нещо, щом и генератора ти не работи . И да ти пратят бина ако не можеш да запишеш фузовете нищо не си записал . Направи си горната схема или друга оригинала, която ще намериш тук във форума като STK200 и с понито се пробвай да го запишеш. Все пак преди да почнеш с тази операция . Провери си платката за калпави проходни отвори и изгнили писти . На мен това ми са наблюденията след като един познат си купи едно изделие от там . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Съб Дек 04, 2010 14:20 Заглавие: |
|
|
В тая фирма са много зле. Моите ТНТМ не са падали толкова ниско колкото техните изделия. Ето една снимка на тяхна платка:
http://mcu-bg.com/mcu_site/exchange/sirius_pcb_631.jpg
Не знам как е възможно някой да продава електрони изделия и платки и да са с толкова ниско качество. Покупката на техни неща си е чист оптимизъм да тръгне. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 5:37 Заглавие: |
|
|
Малко оффтопик Аз си купих от тях преди доста време PICKIT2 Clone и си бачка супер, но наистина платките са им направени като с направи си сам машини или Пешо-машината си ги е правил сам платките???  |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 8:28 Заглавие: |
|
|
| Точно с PICkit 2 колегата може без проблем до си програмира ATTINY 2313... Може да се адаптира се за работа с AVR - и... Мощен, пък и евтин... |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 06, 2010 23:42 Заглавие: |
|
|
Мисля че сириус не са чак толкова зле, скоро направих втора поръчка за платки за SMD елементи и нямам оплаквания. Скоро мисля да ги пробвам с писти 0.2 мм.
Или ако знаете добра фирма за поръчки на малки серии платки, кажете я.
Поръчах малко платки и при "селектра" ,мина цяла седмица и ни вест ни кост.(поръчката е за 10 дни)
Докато ги чакам,пак поръчах при Сириус,при тях
поръчка за 10 дни е при мен на 4-ия ден.
В сервиза имаме един клониран вилем (неизвестен модел,не помня от къде е купен) и не записваше коректно 27с256. После си купих един личен за 30$ с доставката до Бг, версия 5 и работи без забележки за сега.
Генератор на сигнал бях правил по някакви руски схеми с PIC 16-без забележки . Ако ви интересува ще ви пратя схемата. |
|
|
 |
|