| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Май 14, 2005 17:44 Заглавие: Стригачка за овце |
|
|
| Има едни руски машинки за стрижене на овце - двигателчето им е трифазно 36волта 180херца Някога в Русе са правили захранващи блокове за такива машинки - мощен трансформатор мтого TTL схеми мощни транзистори и т.н. Интересува ме такъв работещ блок за закупуване Може и да не е точно тази конструкция но трябва да върши същата работа Трябва ми в рамките на около месец - може и да се направи но не мисля че за толкова време мога да съчиня и пусна добре работеща конструкция Приемам всякакви реално осъществими и не безумно скъпи идеи |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 11:29 Заглавие: |
|
|
| а 36В/180Hz синусоидални ли трябва да бъдат? |
|
|
 |
badganaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 16:51 Заглавие: Re: Стригачка за овце |
|
|
| AA написа: | | Има едни руски машинки за стрижене на овце - двигателчето им е трифазно 36волта 180херца Някога в Русе са правили захранващи блокове за такива машинки - мощен трансформатор мтого TTL схеми мощни транзистори и т.н. Интересува ме такъв работещ блок за закупуване Може и да не е точно тази конструкция но трябва да върши същата работа Трябва ми в рамките на около месец - може и да се направи но не мисля че за толкова време мога да съчиня и пусна добре работеща конструкция Приемам всякакви реално осъществими и не безумно скъпи идеи |
Що не провериш в Русе дали има? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
badganaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 22:02 Заглавие: Re: Стригачка за овце |
|
|
| AA написа: | | Има едни руски машинки за стрижене на овце - двигателчето им е трифазно 36волта 180херца Някога в Русе са правили захранващи блокове за такива машинки - мощен трансформатор мтого TTL схеми мощни транзистори и т.н. Интересува ме такъв работещ блок за закупуване Може и да не е точно тази конструкция но трябва да върши същата работа Трябва ми в рамките на около месец - може и да се направи но не мисля че за толкова време мога да съчиня и пусна добре работеща конструкция Приемам всякакви реално осъществими и не безумно скъпи идеи |
Ако си прочел в другата етма,пише,че няма смисъл да се прави нещо
такова щото е прекалено скъпо и сложно.....
По-добре е да си намериш подобен монофазен двигател......  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 10:21 Заглавие: |
|
|
Тъй като това не е машина от медицинска апаратура и предполагам там където работи,няма скъпи навигационни уреди да им пречи,може да се направи съвсем просто с три по мощни транзистора и малко логика,която да генерира три импулса дефазирани на 120 градуса и приблизителната честота,дори и да не е същата,не вярвам че е фатално и един изправител на 36 волта,разбира се с нужната мощност.Да не говорим,че на пазара има маса специализирани чипове за управление на стъпкови и трифазни мотори....
http://www.piclist.com/techref/microchip/a2d-step-rw.htm
http://www.geocities.com/ResearchTriangle/Lab/6584/motor_page.html |
|
|
 |
|