| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 16:49 Заглавие: Energy saver - далавера гранде |
|
|

Сбъдна се мечтата на българина - харчиш ток на поразия, плащаш наполовина
Няма лъжа, няма измама
Ама китайците пак са ни изпреварили, хем тъпа работа - как не сме се сетили
Днес дойде за ремонт, разказа ми се играта да го оправя , тая черна кутийка - много хитрости са скрили в нея. От мен имате бонус - схема:
http://img403.imageshack.us/img403/3578/shema.jpg
Айде почвайте да лепите схемата, за ентусиасти ще разкрия тайната на Black Box-a  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 17:14 Заглавие: |
|
|
)
С този резистор 330k на входа Явно има кондензатор, които го разреждат  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 20:08 Заглавие: |
|
|
| Бях чел някъде, някой си купил устройство за повишаване мощността на двигателя на автомобила за 250 долара (по спомени, може и да не е точно толкова, но сумата беше трицифрена). Станало му интересно какво пък представлява това устройство, отворил кутията и вътре що да види: един единствен резистор. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 20:47 Заглавие: |
|
|
Твърде вероятно този някой да е грешно разпознал ел. елемента резистор, след като не се уточняват други подробности: стойност, верига ... ; - кой колкото може да бъде изцицан -толкова После, ако липсват потрошени глави, може да се оплаче на арменсиот поп, може и една врлолюта "ловешка" да пие
А кутията може да е била във формата на пирамидка; за концентрация на небесните сили. Задължително се разполага в близост до карбуратора /за бензиви двигатели/ или до помпата, за дизеловите!  |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 21:18 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | Бях чел някъде, някой си купил устройство ...... |
Май това си чел  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
| Може и това да е, не си спомням точно. Само дето съм набедил еврото за долари. Егати резистора, от злато да беше нямаше да струва 700 лева. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 22:11 Заглавие: |
|
|
Tой blackbox-a е ясен какъв е ама не мога да разбера как има хора дето се лъжат да купуват такива работи. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 2:21 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | ....някой си купил устройство за повишаване мощността на двигателя на автомобила за 250 долара..... един единствен резистор. |
Ами така е то. Доста народ няма елементарни познания от теория на двигателя и от факторите, определящи неговата мощност. Тук преди 1-2години се появи тема за програмиране на някаква памет пак със същата цел-да се вдигне мощността. Ако това ставаше с програмиране, би означавало, че производителят съвсем целенасочено е намалил мощността чрез намаляване на пълненето с горивна смес да кажем с помощта на въпросното програмиране. Но защо да го прави? Какъв е смисълът да конструираш мощен двигател и изкуствено да намалиш неговата мощност?
Мошениците разчитат точно на това невежество. А в някои форуми рекламират "Инфрачервено отопление", "Лъчисто отопление", "Биоптрон" и какво ли още не. В софийските хали рекламираха ръчички, които масажират и се задвижват от ел.двигател и на всичко отгоре излъчват в ИЧ-област! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 9:19 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Ами така е то. Доста народ няма елементарни познания от теория на двигателя и от факторите, определящи неговата мощност. Тук преди 1-2години се появи тема за програмиране на някаква памет пак със същата цел-да се вдигне мощността. Ако това ставаше с програмиране, ..... |
О , става , става и още как , т.е. това за ДВГ -тата . Само с промяна на картата на управление в компа на автомобила , без да се пипа друго могат да се вдигне мощността , в зависимост от типа на мотора с няколко десетки коня . Това не е магия - просто се променя налягане на турбо , подавано гориво и т.н.
С резистора също става и не е лъжа ( в смисъл не че резистора струва 300 лв или долара естествено ) , просто се лъже компа за някой от параметрите които следи ...
А това за тока е мно-о-го стара тема , мисля че е обсъждана и в този форум . Преди години бяха ми донесли (на глед интелигентни хора , дори колеги в електрониката) да тествам такова . Няма икономия , но поне не харчи много - два светодиода са си
. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 11:00 Заглавие: |
|
|
Ееее, веднага разгадахте "секрета". Black box-a си е най-обикновен кондензатор 4,7uF. Колкото до | milmar написа: | ...но поне не харчи много - два светодиода са си . | този си харчи повече от 400мА. Сами си правете сметката.
Наивници винаги ще има, целта на темата е да предпази именно такива дето не разбират (или не им се иска да разберат) от набутване. |
|
|
 |
|