|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2005 17:45 Заглавие: Помощ за ремонт на монитор PHILIPS 4CM4270 |
|
|
Здравейте! Подариха ми горепосочения монитор, обаче е много пипано из вътре. Липсваше му ключовия транзистор на импулсното захранване (BUW12A). Сложих му BUV48A. Смених един надут ел. кондензатор от някоя от вторичните вериги на импулсния траф и при включването гръмна друг ел. кондензатор от вторичните вериги. Проверих всички диоди и шунтиращите ги кондензатори и се оказаха изправни (кондензаторите ги мерих само за пробив, не и за прекъсване) Смених кондензатора и след това захранването само писукаше на импулси и не можа да тръгне. Проверих това-онова и се оказа пробил крайния транзистор на ХО. Смених го и при включването гръмна трети ел. кондензатор от вторичните вериги. Видях, че този път е изгорял и мрежовия предпазител. Оказа се пробил ключовия транзистор на захранването (трите извода на късо). Смених го (този път с BU508A), смених и гръмналия кондензатор и предпазителя и сега импулсното пак писука и не може да зацепи.
Та молбата ми е, ако някой е ремонтирал подобен монитор да ме насочи каде да търся проблема, че не ми останаха ел. кондензатори  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2005 17:59 Заглавие: |
|
|
eler, след като кондензаторите във вторичните вериги пукат като пуканки, значи че нямаш никакво регулиране и обратната връзка не работи. Някъде вероятно има оптрон.
Поразгледай как е направено самото регулиране иначе има да сменяш транзистори до .... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 12:03 Заглавие: |
|
|
Ето това се вика постоянство  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|