|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2010 18:21 Заглавие: РЕШЕНО TV JVC LT26A61SU не реагира, няма образ и звук |
|
|
Шасито е FT; състав:
CPU - SDA5550M (24c32W, A29040BL-70F)
Video - TW9918
Скелер - MST6151A
Звук - MSP3410G, TDA7266D
Тунер - Samsung TCMW3001PD29A
Ключ - CXA2069Q
Панел - Т260XW02 v5
Команди се подават от бутоните и от RC, но няма реакция, тъмен екран без подсветка и няма звук. Свети диода за St.B., но всички напрежения 12v, 5v,5V St.B., 3.3v, 2.5v, 9v, и 24v за инвертора са включени. Измерени са и са в норма, без пулсации. Прочел съм и съм записал със същото съдържание и двете памети. Има обмен по квадратната шина само за кратко при включване в мрежата, после нищо. Всички кварцове генерират. Прилича ми на софтуерен проблем, но нямам нов за този телевизор. Свалих от руснаците, но там е за 32" телевизор. Ефект нямаше. Няма загряване по платката и чиповете. Те и не работят, седят в "RESET", само A/V ключа загрява (може да се пипа). Някакви идеи?
Дадоха ми насока за лошо проходни отвори, но такива не открих. Клиентът споделя, че първо е загаснал екрана, имало е звук и са се сменяли програмите. Не е успял да го изключи и го е "измъкнал" от щепсела. Гледа се кабелна и няма други източници на сигнал.
Последната промяна е направена от mteddy на Пон Дек 13, 2010 16:44; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2010 13:26 Заглавие: |
|
|
Айде, бре?! Човека даже и схема му качи Отговори -нитц
Нямам чак такъв опит с тия, ама веднага бих се хванал за веригата ON/Off . Пропуснал си едни 8 волта при горе изброените. От къде се управлява подсветката...
Такива неща бих търсил  |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2010 14:09 Заглавие: |
|
|
| Тези 8V съм ги пропуснал, но ги има и захранват звуковия чип. Подсветката се управлява от CXA2069Q 36 пин DC OUT и е спряна. В момента на изключване от мрежата примигват лампите. Изключвал съм тази верига и тогава имам подсветка. За ON/Off - 48 крак на процесора има около 1.5 V само за кратко (ако е за постоянно ще седи в St.B.), на куплунга към захранването имам 3V и то тръгва и се захранва всичко. Светодиодът отпред не гасне, защото не тръгва скелерът, а последният седи в RESET от главния процесор. Много си мисля, че SDA-то "зацикля" или софтуерът е "омазан". Търся софт, за който се знае, че работи. |
|
|
 |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 23:24 Заглавие: |
|
|
| Колега, провери Q501 дали прави точно 1.8в. Ако е занижено може да се държи така. |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 16:41 Заглавие: |
|
|
| Точно тук излезе дефектът. 1.4 V беше и след смяна на регулатора всичко тръгна. Благодаря за помощта! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|