Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SAMSUNG CK-21H1TR как се влиза в сервизното меню?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 24, 2010 15:24    Заглавие: SAMSUNG CK-21H1TR как се влиза в сервизното меню? Отговорете с цитат

Шасито е S15A, а процесора е SAA5531PS/M4/0263.

Проблема ми с този телевизор е че изчезва картината а звука си остава, и това го прави когато си иска. Може да поработи няколко минути нормално, преди да започне, а може и да започне с тъмен екран, и след като поработи няколко минути да започне да мига.

Изчетох останалите теми и коментарите за кинескопите. В общи линии нещата изглеждат точно като при тях. Тока на катодите през 1,5 килоома е 3,6 3,8 4,05 милиампера. Това не ми прилича точно на изтощен кинескоп, но още се боричкам с телевизора. Ще прекопам видеоусилвателите, ще сменя TDA6107 да видя да не ми върти тя нещо, но в крайна сметка май ще отида на сервизното меню да пробвам дали съветите на Бързака от ТАЗИ тема няма да се окажат ключа към бараката.
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Пет Дек 24, 2010 17:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Окъси Резистора на отоплението,ако трябва навий една навивка/1/ на ядрото на ТХО-то и я свйржи последовяателно на отоплението--целта е да стане27--29В/пп/--и ще си покаже. Няма да навредиш на киното--дори така да работи1 година.../ако в момента ти е 21--23В/.
Става лесно и без пари Laughing
Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 24, 2010 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти мани майтапа, ама платката цокъл на кинескопа, макар всичко да си изглеждаше наред, я преспоих цялата и вече два часа животното работи. Колкото повече го работиш занаята, колкото повече си мислиш, че нищо не може да те изненада, или че си се подготвил и си огледал... и винаги се намира нещо, което да ти докаже, че не си прав. Преди време четох подобно изказване от колега, и тогава съвсем нагло си помислих, че това на мен няма да ми се случи.

Ето - случи ми се и на мен. Very Happy

пп. Смея се над себе си. Маса време повисях над това нещо, а съм могъл да го направя и на място и да избегна влаченето му.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети