Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Привет и Проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
blackbread
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Нед Дек 26, 2010 19:54    Заглавие: Привет и Проблем Отговорете с цитат

Здравейте на всички!Имам проблем с пералня AEG Oko-Lavamat 60309.Вчера сутринта жената изпра и всичко беше ОК.Вечерта пусна още едно пране и към половината на програмата,започна едно трещене за 2-3 секунди.Телевизорът работеше и си помислих,че ми се причу.Но след има-няма 5 мин. пак се чу нещо като гърмене!Видимо пералнята светеше и работеше,но реших да я изключа от захранването.Свалих задния капак и нямаше нищо мокро или на пръв поглед притеснително!После махнах горния капак и забелязах миризма на изгоряло откъм платката на програматора(нямаше пушеци-това за протокола).Свалих я и се вижда,че има прецакани/прекъснати пътечки и почерняло около 3 резистора(мисля,че така се казват-пише R42,R7 и GR39.ДА се готвя ли за най-лошата коледна изненада,а именно закупуване на нова пералня ...или има надежда?От Шумен съм и ще съм благодарен на всеки който даде мнение или препоръча читав майстор,който няма да я кара на увъртане и проба-грешка,а ако не стават нещата,просто ще ми каже да се ориентирам към закупуване на нова придобивка.Държа да отбележа,че съм филолог и нямам идея от запояване,платки и т.н.Затова ще ми е по-удобно ако ми дадете ТТ данни на майстор на перални от нашия регион!Хайде-надявам се,че не съм бил нагъл,многословен и съм дал някаква представа на проблемът !Благодаря предварително на отзовалите се!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети