| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 16:47 Заглавие: Акумулатор на FD-21 аудиосистема |
|
|
Попадна ми тази системка за ремонт. Акумулаторчето е свършило. Не мога да определя на какво напрежение е било. Няма надписи.
Това чудо има радио и чете флашки+ SD карти. Има вграден акумулатор и се зарежда. Няма захранване за 220V. Работи със зарядно 5V/500mA.
Напомням, че флашката работи на 5 волта USB. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 16:58 Заглавие: |
|
|
Най вероятно е литиево-йонна на 3,7В и си има импулсно дето си прави необходимите напрежения. Опитай да я възбудиш ако не дава никакво напрежение да видиш колко волта ще дигне. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 17:12 Заглавие: re: |
|
|
Не ми се вярва! Много е китайско за тази техника. Няма нещо в него което да ми подсказва за импулсно захранване. Акумултора е тотално прекъснал. Има 2 тапички на него. Не подлежи на заряд. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 19:48 Заглавие: |
|
|
Тия дни ми попадна една лампа за дежурно осветление. Вътре имаше два акумулатора, много интересни. Номинал 4.5V, зареждане до 4.85 май пишеше. С две тапички и два извода за запояване. Абе акумулатор с две клетки. Размер съвсем по спомен 60/30/20. Утре ще дам снимка. Според мен и двата са в добро състояние. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 23:59 Заглавие: |
|
|
Имам презареждащ се фенер със светодиоди.След година капацитета му намаля.Отворих го-същия акумулатор с 2 тапички,на него пише 4,2в.
Отворих ги и му долях водичка,защото беше сух.Сега си работи с почти първоначалния капацитет.
В Конрад и други магазини за подобни акумулатори не са и чували за такъв стандарт оловен акумулатор с 2 клетки 4,2в...  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 9:20 Заглавие: |
|
|
Ето снимка. Дебелината съм я познал точно- 20mm.
Увеличить фото »» _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 10:00 Заглавие: re: |
|
|
| Това ще да е стандарта! 65 височина/32 ширина/20 дебелина е този при мен. Заоблени са му леко ъглите, но това е стандарта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 10:19 Заглавие: |
|
|
Ами ако ти се плащат куриерски разноски-пиши данни на лични, да пращам единия. Мисля, че са добре. Натоварих с 3.9ом и държи на 3.8V. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|