Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Избор на хладилник и готварска печка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 19:47    Заглавие: Избор на хладилник и готварска печка Отговорете с цитат

Предстой ни закупуването на тези уреди за вкъщи и моля за насоки и препоръки при избора.
За марки претенции няма.Цена до 600-700лв. на уред.
Хладилника с фризер.По-удачен ми изглежда вариант с долна камера.Някой ако може да каже има ли някаква разлика м/у долна-горна камера?Трябва ли да обърна внимание с какъв фреон е?
Печката трябва да е на ток.Има ли някакво съществено предимство керамичния плот спрямо обикновения "котлон",което да наложи избирането му?
Избора ще бъде направен от наличната в Техномаркет и Технополис техника.
Благодаря на всички които ще дадат съвет по темата.
ivopicha
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ще ти кажа специално за печката. В случай, че си решил да отделиш 700 лв. за печка си купи с керамичен плот. Предимства- по икономични, защото достигат работна температура много по бързо от обикновенните котлони. Дори може да сглобиш керамичен плат с вградена фурна и то с прилични параметри.

http://technomarket.bg/products/09081361/electrolux-ekc-511502w

Последната промяна е направена от ivopicha на Пон Дек 27, 2010 20:40; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не си роб на марките за печка ти препоръчвам Беко Говоря ти и като сервиз и като ползващ такава печка 4 годиниНа моята се скапа терморегулатора тази година Тъщата позлва пак Беко 5или6 години Имаше проблем лоша връзка още докато беше в гаранция Оправих я за 10 мин Разликата между керамика и стандартен котлон е повече в дизаина Принципа е един и същ Само при керамиката има и термо двоика която регулира температурата на котлона За хладилника е повече въпрос на късмет Имай впредвит че всички хладилници работят на по висока плюсова температура и оттам идва енергииния клас А За хладилник съм фен на Самсунг заради диспенсера за вода които другите марки го нямат И те не са толкова трошливи както се опитват да изкарат марката При хладилници Беко има много пропуски При Канди запушвания При Нео и Краун е въпрос на късмет И двете марки се правят във Вестел Турция Индезит Аристон и Уърпул нищо особено само даваш повече пари за марката и дизаина Същото е положението със АЕГ Електролукс Надявам се да съм бил полезен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Пък аз като странично наблюдаващ кое как е сбрано ще споделя , че при керамиката колкото и А-та да и наслагат моментния разход докато грее няма равен в консумацията . Вярно , че няма топлинни загуби докато загрява самия нагревател пък и после при изтиването остатъчната температура е малка ама пусто на стъклокерамика невярвам .При керамиката поне менте няма а при железните съм виждал как като загрее основата се деформира и плочата вземе се килне Shocked . Няма да споделя каква българска търговска марка аз и тъщата ползваме почти 8 год. ама такова качество elica под нашенската търговска марка вече няма а и сега май е специализирана само за аспирация . Времената се менят .
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2010 0:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Bamze,то всичко се води керамика.Поне така пише по етикетите.Никъде не видях да пише стъклокерамика.Как се различава едното от другото?
Fishev спомена почти всички марки хладилници които могат да се намерят на пазара.Някой ако може да изкаже мнение за LIEBHERR?Излиза малко по-високо от бюджета който съм споменал,но..
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2010 7:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Разлика няма за керамиките . Фирмите са 2 в света които произвеждат стъклото Ceran и EuroKera . БОЛ ЗА ЧЕТЕНЕ а за хладилник с фризер наблегни на NO FROST . Голямо удобство е .
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2010 16:34    Заглавие: Отговорете с цитат

в никакъв случай не се спирай на марки като: CROWN, NEO, KTN, беко от тук проблемите автоматично намаляват поне 50%.
Ако вземеш от тези марки то със сигурност както казва fishev още в гаранционния срок ще трябва да попритегнеш нещо, да посмениш туй онуй...... е ако имаш време и умения и желание то занимавай се ама все пак нова техника си купуваш не го забравяй
Колкото до керамичния плот - питай жена ти как се чисти обикновена печка и керамична. Вземай керамична имай милост към нея (жената имах впредвид Smile
Хладилник гледай да не е с електроника защото ако вземеш евтин после яко ще си патиш....... горна долна камера все тая просто си направи сметка какъв обем ти трябва - ако е голям то вземаш с долен фризер .....
Аз лично ползвам зануси и фагор и съм много доволен.
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2010 17:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето малко инфо от друг форум: http://forum.setcombg.com/index.php?board=62.0
Аз имам хладилник/фризер Liebherr повече от 3 години, долна камера с 3 чекмеджета, вентилатор в хладилника, отделна регулация на хладилна и фризерна част, климатичен клас SN - T (+10 до +43), пише Made in Germany. Не съм имал проблеми с него, но и цената е над 800лв! За No frost не ми стигнаха парите, иначе щях да си взема такъв. Very Happy Твърдо съм за фризер с отделни чекмеджета срещу горна камера! Няма как да се регулира температурата в нея, отваря се цялата и частично се размразяват продуктите, когато се чисти се спира целият уред и т.н.
Следващите като качество/цена според мен са Electrolux. Цената е приблизително еднаква, но имат стандартно поставка за бутилки. За съжаление, климатичният им клас тогава беше SN - ST (+10 до +38 ). При нас вече редовно лятото достига горната граница и затова предпочетох Liebherr.
Само искам да обърна внимание, че по-евтините и малки като обем модели на марката нямат разлика в качеството с конкурентите. само са по-скъпи.
Относно печките - имам наблюдения само за Gorenje с обикновени котлони. Работи вече повече от 5 години и не е създавала проблеми. не съм засичал разхода на еленергия, но е доста добре термоизолирана и с достатъчно функции, включително кръгъл нагревател около вентилатора и инфрачервен.
Стъклокерамичните плотове - честно казано страх ме е само при мисълта, че ако изтърва нещо тежко отгоре и ще си замине. Отделно опасността от попадане на захар и пропукване на плочата...
Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети