| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 01, 2011 22:56 Заглавие: Универсално дистанционно IR+RF |
|
|
Решил съм да направя един експеримент. Имам един ръчен часовник CASIO CMD 40 , с функция да запаметява и неизвестни инфрачервени кодове от дистанционни,след като дистанционното се насочи срещу часовника.
Като пример може да запаметява кода на старите дистанционни за автомобили с инфрачервени лъчи,и след това да се работи с часовника вместо с оригиналното дистанционно.
Новото което искам да направя е,да го ползвам за дистанционно на служебната бариера за автомобили,която пък работи с RF радио дистанционно 315 Мхц с фиксиран код.
В момента имам действащо RF дистанционно с LEARNING функция,но целта е с часовника който е с инфрачервени лъчи.
За целта мисля да направя преобразувател от IR към RF по тази схема тук:
http://www.rentron.com/NEW_IR_TO_RF.htm
След като имам преобразувателя, мисля да преобразувам кода от оригиналното дистанционно на бариерата от RF към IR,и този IR код да го запаметя в часовника. След това ще ползвам само часовника за отварянето на бариерата,като в колата монтирам IR към RF преобразувател-предавател.
Според вас има ли шанс да се получи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Яну 02, 2011 1:48 Заглавие: |
|
|
Ами не виждам каква причина може да има да не стане.
Мисля че има по-лесен начин да извадиш кода от дистанционното без да правиш приемник а направо от платката но ще ти трябва и някаква модулация пък за 38 кHz и инфрачервен светодиод. Ако пък лабораторен функционален генератор с външна модулация може ще е още по-просто. А предавател може да си направиш сравнително лесно за 315 МHz стига да имаш ПАВ резонатор за тая честота. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 02, 2011 2:43 Заглавие: |
|
|
Да цитирам ли данте: | Цитат: | | Надежда всяка тука оставете! |
Тия часовници не могат да се оправят с половината дистанционни, та какво остава и за идеята ти. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Яну 02, 2011 19:11 Заглавие: |
|
|
Ми виж то тей ако ще правиш схеми с пикове направо си вземи един rfPIC и си направи с него дистанционното а тоя часовник не се занимавай с него изобщо  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
|