| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
booster_audio Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 15:53 Заглавие: За кондензатори |
|
|
Може ли да ми кажете какви кондензатори(електролитни или неелектролитни) се слагат на аудио филтрите и по принцип на озвучителните тела, и колко волтови трябва да бъдат???  _________________ Booster Audio®
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 16:06 Заглавие: |
|
|
| По принцип се слагат електролитни и неелектролитни,задължително е да са обаче неполярни.63 волта е достатъчно до 100 вата |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 18:06 Заглавие: |
|
|
Stoy40, ако питаш за филтри за тонколони - слагат си сухи кондензатори. В моно краен случай можеш вместо сух да сложиш два последователно два насрещно свързани електролитни кондензатори за колкото се може по високо напрежение. _________________ home studio |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти че ме светна човече  |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 20:06 Заглавие: |
|
|
мисля че не са само 2 електролитни, а и 2 диода. когато е полужителна полувълната тока минава пред единя диод и единия капацит, а при обратната през другите диод и капацит.  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 20:47 Заглавие: |
|
|
elektronchika, а не мислиш ли, че не е нужно да споделяш своите мисли, особенно когато те са си само твои?
Вярно, че раздела е Just talking, но въпроса по принцип е съвсем нормален и има верен отговор (вече написан).
Идеята ти за шунтиране на електролитен кондензатор с диод (не е много ясно от това което си написал как ще е взаимната им полярност) е меко казана доста странна особенно когато става дума за филтър за звук. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 20:49 Заглавие: |
|
|
аз съм чувал че електролитните в нч звеното бързо се скапват и започват да губят капацитета си стават high esr
ако искаш нещо качествено само сухи (и големи)  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 7:25 Заглавие: |
|
|
| elektronchika написа: | мисля че не са само 2 електролитни, а и 2 диода. когато е полужителна полувълната тока минава пред единя диод и единия капацит, а при обратната през другите диод и капацит.  |
Това тук май си е "изобретение", ако може пусни схемата за обсъждане.Не забравяй и текстово обяснение. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 10:29 Заглавие: |
|
|
| Да вкарам малко яснота,има неполярни електролитни кондензатори,които все по често се използват във филтрите на тонколоните.А това с двата диода наистина се използва,но не е много качествено решение,защото превключването им се наслагва върху сигнала.Двата насрещно включени електролитни кондензатора също не е коректно,защото винаги единия работи наобратно и не е кондензатор. |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 11:02 Заглавие: |
|
|
Пасивните фитри за тонкони са предимно с неелктроонитни кондензатори. В активните се серещат и електолитни и неелектролитни.
Ако те интересува най-простия начин за разделяне не честоти (то даже не е и разделяне на честоти)- на говорителя за бас се слага успоредно кондензатор електролитен (за предпочитане без поляритет)
със стойност според зависи. За високите - последователно  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
|