| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BigD Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 0:25 Заглавие: Странен проблем със CD-ROM |
|
|
Здравейте! Сблъсках се със странен поблем - CDROM-ът ми "полудя"!
Първите признаци бяха ,че без да има диск вътре се развърта двигателя и започва странно да бръмчи. След това се случи на няколко пъти да си отваря сам "чекмеджето" ,като не се задейства крайният изключвател и двигателчено напъва предавките.
Та въпросът ми и има ли някой идея на какво може ад се дължи проблема? Според мен повредата е в управлението на двигателите, но как да я локализирам и отстраня (ако вообще е възможно).
Питам защото устройството е сравнително новичко и си бачкаше без проблем доскоро, а не ми се ще да го хвърлям.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 10:46 Заглавие: |
|
|
Ако е ново то би трябвало де е гаранция!?
Възможно е да е превчупен кабела, да не е влязал добре, възможно е проблема да е и в дъното и какво ли още не
каква марка е? _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
BigD Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 11:05 Заглавие: |
|
|
Значи не е от дъното или от кабелите, защото проверих и на друг компютър, и там прави проблеми.
Лошото е че прави различни "номера" и не мога да го хвана от къде идва, затова се насочих към управлението.
Моделът е SAMSUNG CS-148. |
|
|
 |
gogog Гост
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 11:28 Заглавие: |
|
|
| BigD написа: | Значи не е от дъното или от кабелите, защото проверих и на друг компютър, и там прави проблеми.
Лошото е че прави различни "номера" и не мога да го хвана от къде идва, затова се насочих към управлението.
Ne si struwa kupi si now - uprawlenieto e sdalo bagaja kakto si pisal |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 17:17 Заглавие: |
|
|
| BigD написа: | Значи не е от дъното или от кабелите, защото проверих и на друг компютър, и там прави проблеми.
мани ги тез самсунг, голям боклук са
ако си копуваш ново ти препоръчвам да си вземеш нещо много по-добро като ТИЙК.
А ако искаш нещо наистина вечно - ПЛЕКСТОР  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
| electronics написа: | нещо много по-добро като ТИЙК.
А ако искаш нещо наистина вечно - ПЛЕКСТОР  |
плекстор двд записвачка на кд презаписваем с първото записване даде bufer under run error коментарът е излишен
наслука в оптичните устройства (аз бих ти препоръчалNEC )  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 0:15 Заглавие: |
|
|
| kd 503 написа: | | electronics написа: | нещо много по-добро като ТИЙК.
А ако искаш нещо наистина вечно - ПЛЕКСТОР  |
плекстор двд записвачка на кд презаписваем с първото записване даде bufer under run error коментарът е излишен
наслука в оптичните устройства (аз бих ти препоръчалNEC )  | Това е проблем по-скоро на бос юзер отколкото на драйва. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
| bufer underrun значи, че системата не смогва да му подаде достатъчно бързо данни които да запише на CD-то. Това далеч не е проблем на записвачката. Разгледай другите настройки и първо прави симулация без да записваш докато се убедиш, че всичко е наред. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 19:21 Заглавие: |
|
|
защо не прегледаш крайния изключвател на чекмеджето дали не ти прави беля?
да го лъже, че е отворен/ затворен  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 14:04 Заглавие: |
|
|
Предполагам че искаше да напишеш SC 148 т.е. 48х моят SC 152 52x почна да ми прави бъзици още на същата вечер когато го взех (а аз го взех 6 часа вечерта ), а много странно проработи във фирмата от която го взех...
абе големи проблеми имах с него, дори въртях един тример на лазерчето , винчета абе не е за разправяне. Оптика ли е - не е надеждно. Дори най-калпавия хард диск е по надежден от най-добрите оптични устройства.  |
|
|
 |
|