| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2011 20:24 Заглавие: Съживяване на МР-3 |
|
|
Напоследък ми се налага да съживявам различни МР 3 плеари основно марка "NEO" Както знаете те са много различни и са копия на други известни производители. Имам принципен въпрос защото срещам затруднения при следната ситуация.Компютъра засича устройството като нещо си там в DEVAICE MANAGER но реално то не се вижда като диск съответно програмата за наливане на нов софтуер не го вижда и не може дори да го форматираш. Как е правилно да се започне съживяване на такъв плеар за да го докараш до положение че да се вижда като нормален външен диск през USB ??? Разбирам че всичките са с различни чипове и флашове но стигна ли до тази ситуация просто съм в безисходица  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2011 21:39 Заглавие: |
|
|
| Няма какво да се чудиш - за боклука са (с повредена памет). Все едно да искаш да форматираш хард диск с механична повреда - BIOS го "вижда" като устройство, но WINDOWS не го брои за медиа. Все пак пробвай и с този инструмент HP USB Disk Storage Format Tool |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2011 22:33 Заглавие: Re: Съживяване на МР-3 |
|
|
| sacho написа: | | Компютъра засича устройството като нещо си там в DEVICE MANAGER... | Това нещо при скапан фърмуер или нова памет, би трябвало да е контролера на плеъра. Гледаш какъв е и инсталираш съответния DFU драйвер. След това се качва наново фърмуера, ама за някои от тия китайски плеъри се намира трудно. Може да пробваш mp3tools, там ги има повечето китайски плеъри. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 8:06 Заглавие: |
|
|
Мисля че това го правя В момента го засича като S1MP3 ADFU DEVICE Но от тук нататък като не го вижда като медиа програмата ми MP3 Player Utilities 4.15 не го намира По принцип имам фирмуер но трябва да го доведа до положение да се засича в My Computer Как да продължа  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 11:31 Заглавие: |
|
|
| Трябва да е в recovery mode. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 13:25 Заглавие: |
|
|
Mario-G, Това го четох и по принцип го правя но резултата е само това че го открива в DEVICE MANAGER
По какво ще го познаем че е в този режим и ако е влезъл в него трябва ли да се появи като външен диск например ?
Чипа на флаша е HY27UU088G5M а процесорчето ACU7515  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 20:16 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | В момента го засича като S1MP3 ADFU DEVICE | По това се познава, че е в този режим, ама тая MP3 Player Utilities не знам дали става за ACU7515. Ако е тая за която се сещам е за процесор Atjxxxx и AKxxxx. | sacho написа: | | ако е влезъл в него трябва ли да се появи като външен диск например ? | Не трябва, докато не качиш правилния фърмуер. Трябва самия софтуер за качване да го засече като устройство. И гледай, ако сваляш отнякъде фърмуер, да е за същата версия хардуер и дисплей. Иначе това пише, че става за някои плеъри и с ACU7515, но не съм го пробвал с такива. Иначе и аз имам проблем с един по-стар philips със SAA7750, програмата за възтановяване я имам , ама не намирам правилния бин за контролера. Ама като им гледам и цените на новите, не си струва да го правя, че на тоя и радиото му е заминало.
ПП: Ти тая програма ли ползваш? Пробвай и с ProduktTools.
ПП2: Възможно е също проблема да е в ADFU драйвера. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2011 8:28 Заглавие: |
|
|
Да тази ползвам която си посочил но по-нова версия.Пробвал съм и с по-стара версия все тая.Лошото е че програмата не засича устройството.Фирмуер както писах си ИМАМ но докато програмата не види плеара няма как да продължа PRODUCT TOOLS не съм пробвал  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2011 14:19 Заглавие: |
|
|
| Дано това ти помогне! |
|